Fontos pályázatot nyert az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportja

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán működő MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport , az AOSZ szakmai partnere egyebek mellett a DATA projektben. Az MTA Közoktatás-fejlesztési Pályázatára benyújtott pályázatot az MTA bíráló bizottsága támogatásra méltónak találta, a 2021. szeptembere és 2025. augusztusa közötti időszakra összesen 48 M forint kutatás-fejlesztési támogatást ítélt oda. 

A pályázat címe: Digitális autonómia-támogatási és inklúziós módszertanok evidencia alapú fejlesztése és validálása a közoktatás számára, autizmus spektrum zavarral és intellektuális képességzavarral élő tanulók számára.

A kutatócsoport vezetője Dr. Győri Miklós, vezető kutatók még Havasi Ágnes, Dr. Stefanik Krisztina és Vargáné Dr. Molnár Márta. 

A projektben a DATA-ra alapozott támogatási módszertanok és a hozzájuk kapcsolódó pedagógus-felkészítési programok jönnek majd létre, a közoktatás különböző színterein tanuló autizmussal élő gyermekek önállóságának és inklúziójának elősegítésére. A sikeres pályázat fontos lépés a DATA támogató rendszer és a hozzá kapcsolódó módszertanok további fejlesztésében.