Fogyatékossággal Élők Európai Parlamentje – Az AOSZ képviseletében az Aura Egyesület fiataljai utaztak Brüsszelbe

Fotó: Hanák József

Az Európai Fogyatékosságügyi Fórum (EDF) és az Európai Parlament ötödik alkalommal szervezi meg a Fogyatékossággal Élők Európai Parlamentje rendezvényt, aminek címe idén az Inkluzív jövő építése a fogyatékkal élők számára az EU-ban. Az eseményre 2023. május 23-án került sor Brüsszelben.
Kósa Ádám európai parlamenti képviselő meghívására az Országos Fogyatékosságügyi Tanács civil tagjainak 30 fős delegációja háromnapos látogatásra utazott az Európai Unió székhelyére.

Az Autisták Országos Szövetsége képviseletében az Aura Autistákat Támogató Közhasznú Egyesülettől öt fiatal és egy kísérő vett részt a parlamenti konferencián, ami platformként szolgál a fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló tanácskozásra.

Az autista fiataloknak városnézésre is jutott idejük, meglátogatták Brüsszel nevezetességeit. A belvárosi séta után bolhapiacra mentek, és természetesen megnézték az Atomiumot és a Brüsszel egyik jelképének számító Manneken Pist is.
Mivel többen is az Aura Egyesület ASD fotóklubjának a tagjai, az utazásról fotókat és videófelvételeket készítettek, hogy társaiknak is megmutathassák mit láttak. Ez egyben remek témaanyag lehet egy soron következő fotókiállításhoz, vagy az utazásról készített videóhoz, amit remélhetőleg hamarosan lesz lehetőségünk megnézni.