Fogadj örökbe egy kilométert!

3,8 kilométer úszás,  180 kilométer kerékpározás,  és egy maratoni futás. Egy gyöngyösi sportember ilyen távlatokban gondolkodik, ha fogyatékkal élő személyek támogatásáról van szó. Nem most csinálja először.

Nádudvari Péter triatlonos, zeneterapeuta 2012 óta teljesít évente sportversenyeket jótékonysági, adománygyűjtő célból. Két évvel ezelőtt a Bátor Táborért futott le egy maratonit, tavaly pedig az értelmi sérült zenészekből – és felkészítőikből – álló Nemzeti Színkottás Zenekarért teljesítette a triatlon „Iron Man” (Vasember) erőpróbáját. Idén is ugyanerre az embert próbáló teljesítményre készül – ezúttal azonban a gyöngyösi Autista Segítő Központért indul a megmérettetésen. Péter már évek óta az ASK önkéntes zeneterapeutája, tevékenysége egyfelől élményterápia, másfelől integráció. Az idei BalatonMan viadalon, szeptember 13.-án, Balatonkenesén összesen 226 kilométert fog megtenni – földön, vízen, és nyeregben.

Péternek bárki segíthet az adománygyűjtésben, ha örökbe fogad tőle egy kilométert. Ezt jelképes, 1000 forintért lehet megtenni. Az adományokat az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítvány fogadja, az alábbi számlaszámra: 10918001-00000039-25860009. A felajánlásokból befolyó összeget hangszervásárlásra, és a próbákat, fellépéseket érintő járulékos költségek fedezésére fordítják.

Az eseményről további információkkal szolgál a kezdeményezés hivatalos Facebook-oldala.

Segítsünk együtt Péternek, és a gyöngyösi Autista Segítő Központ tehetséges zenészeinek!