Felhívás kérdőív kitöltésére, a WHO kiemelten fontos támogató eszközök listájának elkészüléséhez

A FESZT (Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa) kérésére tesszük közzé az alábbi felhívást, mely egy felmérésre vonatkozik. Magyarul is kitölthető, így könnyen, gyorsan olvasható.
Az a kérés, hogy a listákban szereplő mozgást, látást, hallást, kommunikációt, stb. segítő eszközök közül jelöljük be az általunk legfontosabbnak tartott megadott számú segédeszközt.
Ez azért fontos, hogy a felmérés eredményei alapján a WHO meghatározhasson egy segédeszköz minimumot, amelyet az államoknak biztosítaniuk kell a rászorulóknak.

A segédeszköz felmérési kérdőívet az alábbi linken lehet online kitölteni. A kérdőívet 2016. március 3-án zárják le.
Amikor ezt megnyílik, angolul van a szöveg, de a legördülő menüben lehet a magyar nyelvűt választani. 

 

A globális felmérés háttere:

Napjainkban 10-ből 1 személy igényel hozzáférést támogató eszközökhöz (AP). Ennek a helyzetnek a megváltoztatása érdekében az Alapvető Gyógyszerek Listájának (EML) sikeressége és tanulsága alapján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kifejleszti a WHO A Kiemelten Fontos Támogató Eszközök Listáját (APL) annak érdekében, hogy segítse a tagállamokat a Támogató Eszközök ellátásával kapcsolatos politikák és programok tervezésében. Ennek érdekében a WHO elindít egy globális felmérést az 50 legfontosabb támogató eszköz meghatározására.

Mindenkit kiemelten kérünk arra, hogy vegyetek részt ebben a felmérésben, töltsétek ki a kérdőívet és segítsetek abban, hogy minél több érdekelthez eljusson a lehetőség!