Autizmussal élő személyek támogatása a szociális ellátásban T-05-001/2021 továbbképzési programban való részvételre szociális szakemberek számára – BETELT

Az Autisták Országos Szövetsége „Autizmussal élő személyek támogatása a szociális ellátásban” című szociális minősített továbbképzési programjában való részvételre várja a jelentkezőket. 

A program engedélyszáma: T-05-001/2021

A továbbképzési pontérték: 40 pont

A résztvevő által fizetendő részvételi díj: a támogatott képzési program a résztvevők számára ingyenes. A minősített továbbképzési program két különböző időpontban, heti 40 órában kerül megrendezésre. A program engedély alapján online képzés keretében kerül megrendezésre.

A képzési program indításának és befejezésének tervezett időpontjai:  

Képzési időpont: 2021.október 11 – október 15. 9:00-16:00            

Jelentkezés linkje: https://forms.gle/M48Dqfvy7fViCs3r7

A jelentkezés határideje: 2021.10.07. 18 óra

Jelentkezők köre: Autizmusban érintett személyekkel foglalkozó, szociális ellátó intézményben dolgozó szociális szakemberek 

Jelentkezés menete:

  • Mellékelt Képzési Tájékoztató elolvasása.
  • Online REGISZTRÁCIÓS LAP kitöltése: képzési időpontoknál a jelentkezés linkje.
  • Személyes adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat elfogadása. 
  • A jelentkezőket a motivációs bemutatkozásuk alapján választjuk ki. A jelentkezők kiválasztása után a továbbképzésen résztvevőkkel felnőttképzési szerződést kötünk. 

Szakmai program

A képzés célja a szociális ágazatban dolgozó személyek tudásában a fogyatékosság specifikus autizmus tudás és kompetencia növelése az autizmusban érintett személyek szakszerűbb támogatásának érdekében. 

A továbbképzés segítségével a résztvevők elméleti alapismereteket és gyakorlati tudást szereznek az autizmus spektrum fogalmáról, tüneteiről és az autizmusban érintett személyek szükségleteiről. Képet nyernek a spektrum sokszínűségéről, egyediségéről, az egyéni megközelítés fontosságáról. Az autizmus tünetek hátterében álló okok megértése alapozza meg a segítő szakemberek által támogatásra alkalmazott módszerek megértését és elfogadását. 

A képzésben hangsúlyosan jelennek meg az autizmus specifikus ellátás evidencia alapú, tudományosan igazolt gyakorlati módszerei. Az autizmus és a módszertani támogatást nyújtó korszerű ismeretek és módszerek elsajátítása elengedhetetlen az intézményes ellátásban élő társaink életében, érdekében a szociális szolgáltatásokban is.

A képzés oktatói: 

Őszi Tamásné gyógypedagógus, Havasi Ágnes tanár, Nagy Emma fejlesztő pedagógus, Kiss Gyöngyi fejlesztő pedagógus, Dankóné Szilágyi Anna gyógypedagógus, Ecser Mónika gyógypedagógus

A képzés formája: csoportos online képzés

A képzési programban résztvevők száma: maximum 25 fő

A képzés befejezésével a résztvevők tanúsítványt kapnak. A tanúsítvány kiadásának feltétele a Képzési Tájékoztatóban található.

A felhívással és a képzési programmal kapcsolatban további tájékoztatás a felnottkepzes@esoember.hu címen kérhető. 

Az Autisták Országos Szövetsége, mint felnőttképzési intézmény 2020. szeptember 1-től hatályos új felnőttképzési törvény szerinti nyilvántartási számai:

Nyilv. szám: bejelentés: B/2020/000328

Nyilv. szám: engedély: E/2020/000309