Felhívás a szakmai irányelvekről, evidencia alapú terápiákról

Felelős Szülők, Szakemberek, Segítők figyelmébe ajánljuk!

Az Autisták Országos Szövetségének felelőssége és mindenkori törekvése, hogy utat mutasson az evidencia alapú terápiákban, „gyógymódokban” való kiigazodásban. Az Autisták Országos Szövetsége partnereinek (http://aosz.hu/partnereink/strategiai-partnereink-2/) szakmai támogatásával dolgozik, akik figyelemmel kísérik a legfrissebb nemzetközi kutatásokat, fejlesztéseket az autizmus területén, valamint tajga több nemzetközi szervezetnek, melyek szintén ugyanilyen célokért dolgoznak.

Léteznek olyan „gyógymódok”, melyek évről-évre visszatérve a kommunikációs csatornákon újabb és újabb áldozatot szednek, miközben hatásuk bizonyítottan nincs az autizmus „gyógyításában”!”

Most is, hasonlóan, mint márciusban, az Autisták Országos Szövetsége felhívja a figyelmet az

„Az Egészségügyi Minisztérium szakmai irányelve
Az autizmusról/autizmus spektrum zavarairól
Készítette: a Pszichiátriai Szakmai Kollégium, Autizmus Alapítvány”

dokumentumra (mely innen letölthető)

Az egészségügyi szakmai irányelvek biztosítják az országosan egységes szakmai iránymutatást a kezelőorvosok és a szakszemélyzet számára a diagnosztikus és a terápiás teendőkre vonatkozóan.

Ez az „Irányelv” a jelenlegi tudományos evidenciákon és szakmai konszenzuson alapuló autizmus ismereteket, jó gyakorlatot tükrözik, összhangban a 7.8. pont alatt felsorolt nemzetközi szakmai ajánlásokkal, publikációkkal, illetve a hivatkozott szakirodalom releváns részével.

Ezen dokumentum ma is megfelelő és biztos segítséget nyújt mindenki számára, aki szeretne eligazodni az autizmusról szóló információk sokaságában!

Budapest, 2015. október 14.

Kővári Edit
elnök

 

A levél letölthető formátumban.

A frissített szakmai irányelv Az autizmusról /autizmus spektrum zavarairól ITT elérhető.

tajekoztato level szakmai iranyelvekrol