Felhívás a DATA projektben való részvételre!

Kedves Autista Társunk!
Kedves Szülők!
Tisztelt Szakemberek!

 

2018. elejétől folyik a DATA rendszer fejlesztésének előkészítése. A tavaszi és nyári időszakban lezajlott az informatikai fejlesztésre kiírt közbeszerzés és ezt követően megtörtént a szerződéskötés is. A szakmai tartalmakról rendszeres egyeztetések kezdődtek meg az informatikai partnerrel, elkezdődött az applikáció és a szolgáltatói felület fejlesztése. Megkezdődött és folyamatban van a rendszer használatát segítő felhasználói tananyag és a felhasználó támogatását segítő mintatartalmak elkészítése.

 

Elérkezett a projekt abba a szakaszába, amikor már több információt tudunk adni az applikáció tartalmáról és a projektben zajló eseményekről. Hamarosan megkezdődnek a tesztelések (először a tananyagok, majd az applikáció első változatának kipróbálása), ezért a felhasználók és az őket támogató személyek bekapcsolódására van szükség. Arra kérünk Benneteket, hogy a velünk való együttműködéssel segítsétek a fejlesztéseket.

 

  1. Kérjük, olvassátok el az applikációról szóló leírást: http://data.aosz.hu/az-applikaciorol/
  2. Kérjük, olvassátok el, hogy mi fog történni a következő hónapokban: http://data.aosz.hu/projekt-elorehaladasa/
  3. Regisztráljatok ezen az on-line felületen: https://goo.gl/forms/VM08qzoK1wD4eZ6S2
  4. Töltsétek le a weboldalon (http://data.aosz.hu/csatlakozz-hozzank/) található alábbi dokumentumokat, olvassátok át figyelmesen, majd aláírva egy eredeti példányt küldjétek el számunkra (Autisták Országos Szövetsége 1053 Budapest, Fejér Gy. utca 10.).

 

a. Együttműködési megállapodás (a projekt kötelező dokumentációja): írásba foglalja, hogy az együttműködő felek mit vállalnak az együttműködés során. Ha a projekt során bármikor meggondolod magad, akkor ez a megállapodás szabadon felbontható.

b. Adatvédelmi és személyes adatkezelési tájékoztató és nyilatkozat: az együttműködési megállapodáshoz megadod számunkra a személyes adataidat, ezért mi tájékoztatunk arról, hogy hogyan járunk el annak érdekében, hogy az adataidat biztonságosan kezeljük, meddig tároljuk, stb.

c. ESZA kérdőív – „NYILATKOZAT személyes adatok felvételéhez projektbe való belépéskor” (a projekt kötelező dokumentációja): a pályázathoz forrást nyújtó támogató azt méri, hogy a projekt milyen fejlődéshez járul hozzá, ezért a projektbe történő bekapcsolódáskor és a kilépéskor is ki kell tölteni ezt a kérdőívet. (A kérdőívhez tartozik egy Kitöltési Útmutató és egy Adatvédelmi tájékoztató is.)

 

Személyesen is lehetőség van az ügyintézésre az AOSZ központi irodájában és a vidéki AOSZ Info-Pont irodákban. Ezek elérhetőségeit itt találjátok: http://aosz.hu/aosz-info-pont-irodak/

 

Ha regisztrációval kapcsolatban kérdéseid vannak, akkor így érhetsz el bennünket:

● személyesen minden hétköznap 9.00 és 16.00 óra között a 1053 Budapest, Fejér Gy. utca 10. (23-as kapucsengő) címen található központi irodában,
● telefonon: 06 20 575 1919
● e-mailen: datainfo@esoember.hu
● vidéki AOSZ Info-Pont irodáknál a weboldalon található elérhetőségeken és nyitvatartási időben.

 

Az Autisták Országos Szövetsége az applikáció teszteléséhez a bekapcsolódni kívánó, de okostelefonnal, vagy tablettel nem rendelkező családok számára 300 db eszközt biztosít a későbbiekben. Az eszközök beszerzéséhez szükséges közbeszerzési eljárás folyamatban van, az eszközök beszerzése várhatóan ebben az évben megtörténik. A regisztrált felhasználókat az eszközbeszerzés előrehaladásáról és az igénylés módjáról a megadott e-mail címen tájékoztatni fogjuk.

 

A sikeres együttműködést kívánva, tisztelettel:

Kővári Edit
elnök

A Felhívás IDE kattintva letölthető.