Éves szakmai tanácskozást tartott a siófoki Család- és Gyermekjóléti Központ az ARON Egyesület részvételével

Éves szakmai tanácskozásra hívta jelzőrendszeri tagjait a siófoki Család- és Gyermekjóléti Központ 2022. február 15-én. Az eseményre, amelynek témája a “Jelzőrendszerről másképp – interaktív tanácskozás” volt, az Autisták Rehabilitációjáért, Oktatásáért és Neveléséért Siófoki Egyesülete (ARON Egyesület) is meghívót kapott.
Moher Istvánné, a központ vezetője és az esemény facilitátora bemutatta a Család- és Gyermekjóléti Központ tevékenységét, majd azokat az intézményeket, amelyek részt vesznek a jelzőrendszeri munkában.
Az ARON Egyesület is lehetőséget kapott egy rövid bemutatkozásra. Pulics Gergely, az egyesület alelnöke többek között arról is tájékoztatta a résztvevőket, hogy Siófokon januártól AOSZ Info-Pont iroda működik. Ismertette az AOSZ Info-Pont irodahálózat főbb szolgáltatásait: AOSZ kártya és Esőember folyóirat igénylése, InfoCentrum szolgáltatás, kiadványokhoz való hozzájutás, szakkönyvtár működtetése, a DATA rendszer használatához segítségnyújtás. A rendezvény végén, kötetlen beszélgetés során az iskolák képviselői pozitívan nyilatkoztak az AOSZ nyújtotta animátor szolgáltatás igénybevételének lehetőségéről is.