Éttermek, vendéglátóhelyek csatlakozását várjuk!

AutSense Éttermek programja az Autizmus Világnapján
– Mitől autista-barát egy szolgáltatás?

2016-ban éttermek és vendéglátó-ipari szolgáltatók körében indít érzékenyítő kampányt az Autisták Országos Szövetsége

 

Az Autisták Országos Szövetsége idén a vendéglátó egységek, éttermek bevonásával szeretné felhívni a figyelmet az autizmussal élő személyekre.
Elindul az AutSense (autizmus-szenzitív) Éttermek programja, amelynek keretében azokat a vendéglátó-ipari szolgáltatókat keressük, amelyek fogékonyak az autista emberek elfogadása és megértése iránt és ezt a szolgáltatási területükön erőteljesen képviselik.

A kampány célja:
A vendéglátóhelyek csatlakozásával az egyes éttermek étlapját az AOSZ autizmus-specifikus étlappá alakítja. Ez annyit jelent, hogy az étterem menüje, a’la carte étlapja vagy mindkettő tartalmát megtartva, további vizuális megsegítéssel (több képi illusztráció, rajz) gazdagítva hívja fel a vendégek figyelmét arra, hogy az autizmussal élő személyek számára a vizuális tartalom a kulcs az egyes dolgok megértéséhez.
Az április 1-2-án az autizmus-specifikusan elkészített étlap mellett, a vendégek az asztalokon, pultokon kihelyezett rövid ismertetőben bővebben is olvashatnak az autizmusról.

A program arca Buday Péter sztár chef, aki maga is fontosnak tartja a fogyatékossággal élők segítését a szolgáltatók részéről, ezért gondolkodás nélkül mondott igent az Autisták Országos Szövetségének megkeresésére. A kampányban március 31-től április 2-ig, hagyományos éttermek, önkiszolgáló éttermek és szállodák is részt vehetnek, lebonyolításában az AOSZ partnere a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.
Az Autisták Országos Szövetségének célja ezzel a lépéssel az információ átadása és a társadalomban általánosan elterjedt tévhitek eloszlatása az autizmussal kapcsolatban, amely Magyarországon minden 100. embert érint.

A vendéglátóipari szolgáltatók, éttermek jelentkezését a programkoordinator@esoember.hu email címen várjuk!

 

Buday idézettel honlapra