Esti beszélgetések az autizmusról – Magas szintű szakmai tudás segíti érdekvédelmi munkánkat

Esti beszélgetések az autizmusról címmel online programsorozatot indítottunk Csepregi András vezetésével. Elsősorban a vármegyei szakértői bizottságok autizmus-specifikus állapotmegismeréssel foglalkozó szakembereit vártuk az online térbe. Nagy örömünkre a program széles körben váltott ki érdeklődést. A járási és megyei szakértői bizottságok munkatársai mellett autista gyerekekkel foglalkozó pszichológusok és gyógypedagógusok is jelentkeztek. A beszélgetésben, amit Csepregi András gyógypedagógus-pszichológus moderált, 30-an vettek részt.

A vitaindító gondolatok után a résztvevők közösen gondolkolkodtak. Egységes volt az álláspont, hogy az autizmus szempontú tudás további terjesztése, az autista gyerekekkel foglalkozó, autizmus diagnózist adó gyermekpszichiáterek nehéz elérhetősége egyaránt nehezíti a munkát és bőven akad tennivaló ezekben a kérdésekben.

Mi lehet a megoldás kulcsa? Milyen érdekvédelmi lépéseket lehet és érdemes tenni? Hogyan tudnak a kialakult helyzettel megbirkózni a szakemberek? Milyen segítségre van szükség a feladatellátáshoz? Az esti beszélgetések a kérdések mentén is folytatódnak, a magas szintű szakmai tudás és a napi gyakorlatban szerzett tapasztalatok, a feladatok összegzése és az összefogás hatékonyabban segítheti elő az AOSZ eredményes érdekvédelmi munkáját.