Útmutató autizmussal élő felnőtteknek és szüleiknek

Régóta várt kiadványt jelentetett meg az Autisták Országos Szövetsége, mely a felnőtt autizmussal élő felnőtteknek és szüleiknek nyújt segítséget. Az Útmutató autizmussal élő felnőtteknek és szüleiknek megjelenését az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a Fővárosi Szociális Közalapítvány támogatta.

A kézikönyv a megszokottnál részletesebben ismerteti mindazon jogszabályokat, rendeleteket, amelyek megkönnyítik, segítik az autizmussal élők és családjuk életét, pontosan megadva a jogszabályok nevét, a paragrafusok számát, valamint, hogy mely hatóság bocsátotta ki azokat. A parlament által nemrégiben elfogadott módosított Polgári törvénykönyv azon részei is megtalálhatók a kiadványban, amelyek az autista személyek életét jelentősen befolyásolhatják. Ilyen például a gondokság kérdésköre, amelyre a vonatkozó változások május 1-jétől lépnek életbe. Az autizmussal élő felnőttek úgy nevezett könnyen érthető szövegben is elolvashatják a fontosabb jogszabályokat.

Az Útmutatót Feledi Attila képeivel illusztrálják, a kiadvány borítója pedig Bukovits Ernő Barnabás képének felhasználásával készült. Mindketten autizmussal élő fiatalok.

Az Útmutató autizmussal élő felnőtteknek és szüleiknek című kiadvány megrendelhető az AOSZ-nál.