Új támogató szolgálat

Megkezdte működését Budapest V. kerületében az ÉFOÉSZ Támogató Szolgálata. Munkatársai segítséget nyújtanak a fogyatékossággal élő embereknek az önálló életvitel megőrzésében.

 

Szolgáltatásaik

 

  • személyi segítés
  • szállítószolgálat
  • információ és tanácsadó szolgálat
  • klubfoglalkozások (igényekhez igazodva)
  • szabadidős programok szervezése

 

Cím: 1051 Budapest, Október 6. u. 22. 
Telefon: (1) 374 0303; (1) 374 0304

E-mail: efoesztam.szolg.@freemail.hu

Honlap: www.efoesz.hu

 

Ügyfélfogadás: 
Hétfőtől péntekig 9-15 óráig

 

A Támogató Szolgálat szívesen fogad adományokat (bútor, kézműves alapanyagok, élelem, ruhanemű, és ami még hasznos lehet nehéz sorsú családoknak), anyagi támogatást, és természetesen önkéntes segítőket (foglalkozás tartása, segítségnyújtás ügyintézésben, esetenként szövegek felolvasása, és minden falajánlást, ami egy ilyen szolgáltatás kereteibe belefér).

 

 


 

Esélyek háza

 

Szolnokon június 1-jén nyitotta meg dr. Lévai Katalin tárca nélküli miniszter és Tokár István, a megyei közgyűlés elnöke az Esélyek Házát. A szolnoki iroda annak az országos hálózatnak része, amelyet a hátrányos megkülönböztetés elleni fellépés jegyében hozott létre az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal a 2003. évi CXXV. számú törvény alapján. Jogász, szociális munkás és pedagógus segít a munkanélküli emberek problémáin, a családon belüli erőszaktól szenvedő nőkön, a 40 év feletti, elhelyezkedési gondokkal küszködőkön, valamint a fogyatékossággal élő személyeken.

 

 


 

Új képzés

 

A Pécsi Tudományegyetem orvosi, illetve művészeti kara ismét elindította a hazánkban még újdonságnak számító művészetterapeuta képzését. Az öt féléves, akkreditált oktatási forma februárban kezdődött az egyetemen, hatvanöt hallgató és negyven egyetemi oktató közreműködésével. A művészetterápia Nyugat-Európában mindenütt önálló szakként működik. 1992-1998 között már volt zenével és tánccal kombinált művészetterápiai képzés Pécsett, ám anyagi okok miatt abbamaradt.