Szülőtanfolyamok az ASK-nál

Az Autista Segítő Központ (ASK) életében megint történt valami. Ősszel beindul saját iskolájuk a ferences kolostor falain belül, és az átmeneti /krízis otthon életében is új szakasz kezdődik. Ebben az új szakaszban már arra is lesz/van energiája az ott dolgozóknak, hogy a szülőknek indítsanak tanfolyamokat. 

 

Ezek a tanfolyamok azon túl, hogy a segítenek a szülőknek földolgozni gyermekük állapotát, arra is megtanítanák őket, hogy hogyan foglalkozzanak a gyes alatt otthon a gyermekükkel. Az ASK mielőbb szeretné beindítani, hiszen az a gyermek fejlesztésére leghatékonyabb kisgyermekkorban adná meg a szülőknek az eredményes otthoni fejlesztés lehetőségét. Egyelőre még csak az igények fölmérésénél tartanak, azaz szeretnék megtudni, hogy hányan élnének a lehetőséggel. Tehát aki részt szeretne venni ilyen tanfolyamon, az jelentkezzen az ASK címén Ébner Gyulánénál: 3200 Gyöngyös, Barátok tere 2.; telefon: (06-37) 500-417, fax: (06-37) 500-418. 

 

A tanfolyam ideje alatt a gyermekek intenzív egyéni és kiscsoportos fejlesztést kapnak, a szülő pedig az intézmény munkatársaitól megtanulhatja a gyermek otthoni fejlesztéséhez szükséges ismereteket, segítséget kaphat a családot ért trauma földolgozásához, kapcsolatot teremthet a többi szülővel. Az intézmény átmeneti otthonának kétágyas szobáiban egy-egy turnusban öt szülő-gyermek párost tudnak fogadni.