Szeged-Szőregen fejlesztő iskola nyílik

„Az összefogás csodákra képes: iskola 12 sérült gyerekkel” – ezzel a címmel adott hírt a délmagyar.hu a szegedi Szivárvány Autizmus Egyesület szeptemberben induló iskolájáról. Az egyesület vezetője, Harter Árpádné Jusztina, munkájáról nem először adtunk hírt az Esőemberben. Legutoljára tavasszal találkoztam vele Miskolcon, akkor azt mondta: „ősszel meglesz az iskola”. Hát meglett. Azt olvasom: egész Szeged megmozdult, van, aki ebédet, van, aki fejlesztő játékokat, bútorokat, gyógyszereket, festékeket hoz az önkéntesen dolgozó szülőknek és segítőiknek.

Jusztina addig kilincselt, járta a hivatalt, míg megkapta a használaton kívüli szőregi iskolát, amelyet a helybeliek csak GEMMA-nak hívnak. Július 10-én hozzáláttak a felújításnak, hogy szeptember 1-jén a 12 fiatalt megtarthassák a tanévnyitót. Bár kedvezményes bérleti díjat fizetnek az önkormányzatnak, már most tudják, hogy a kilincselést tovább kell folytatniuk. Az iskola működési költsége, csak ebben az évben, 4,7 millió (bérek, víz, villany, fűtés stb.), míg a kapott normatív állami támogatás 2,3 millió forint.

Bár mind a két csoportjuk megvan (hat-hat fő), további jelentkezőket várnak:Kiss Zsuzsanna, az iskola igazgatója fogadja a hívásokat a (20) 484 2079-es telefonszámon.

(Forrás: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/)