Segítő Vásárlás a Millenárison

Kiállítást és vásárt szervezett a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) december 3–4-én, Budapesten a Millenárison. A Segítő Vásárlás nevet viselő rendezvényen a védett szervezetek által gyártott termékeket lehetett látni és megvásárolni.

A vásár neve egy logóhoz kapcsolódik, ami egyben védjegy is: ha ilyet látnak egy terméken, az azt jelenti, hogy az adott termék kézzel készült, magyar eredetű, és megvásárlása a fogyatékossággal élőket segíti. A rendezvény célja, hogy támogassa a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek foglakoztatását, segítse társadalmi beilleszkedésüket, és hogy hozzájáruljon a társadalmi szolidaritás megerősítéséhez.

A kétnapos vásár első napjára a minisztérium szakmai konferenciát szervezett. A kormány részéről Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos és Soltész Miklós államtitkár beszélt e munkavállaló csoportról és azokról a módokról, ahogyan a kormány támogatni akarja az ő munkavállalásukat, valamint az általuk gyártott termékek megismertetését. A Segítő vásárlás logót azok a cégek kaphatják meg, amelyek megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő embereket foglalkoztatnak.

A rendezvény második napján lehetett vásárolni, színes programokon részt venni, híres embereket meghallgatni a pódiumbeszélgetéseken, megnézni, hogyan kell kosarat fonni, focilabdát varrni stb. Aki idén lemaradt, az ne búsuljon: a NEFMI hagyományt szeretne teremteni: így hát jövőre is lesz Segítő Vásár.