Rendezvények

Európai Autizmus Nap 2008 – Budapesten

2008. októberében az AOSZ és az Autism Europe közös szervezésében – először a rendezvények történetében – Budapesten rendezik meg az Európai Autizmus Napot.

A konferencia egyúttal az AOSZ 20 éves fennállását is megünnepli, alkalmat adva némi visszatekintésre, a jelen értékelésére, és a jövő feladatainak áttekintésére is.

A konferencián, az Autism Europe szervezésében, több tucat európai autizmus-szakember és érdekvédő, illetve szülő is részt vesz, így lehetőség nyílhat a kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére. Végül a délutáni program egy, az AOSZ részvételével tartott, európai felnőttképzési program zárásaként rálátást enged több európai országban folyó gyakorlatra is.

A konferencia helyszíne Hotel Flamenco (1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.).

Minderről bővebben az AOSZ honlapján olvashat:  Meghívó illetve:  Program 

Teaházi találkozók

Az Integráció Egyesület szeptember 10-én, 10 órakor tartotta bemutatkozó beszélgetését. Ezután havonta kötetlen beszélgetésre hívják az autizmus témakörében érintett szülőket, szakembereket, hogy közösen meghallgassák a meghívott szakember előadását, és utána megbeszéljék a hallottakat.

A találkozókat a budapesti VII. kerületi, Wesselényi utca 21. szám alatt lévő Csillagfény Teaházban tartják. A következő találkozó október 11-én lesz.

Szegregáció és/vagy integráció címmel.

Az előadó Őszi Tamásné gyógypedagógus, az Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének igazgatója.

További időpontok:

  • 2008. október 11.
  • november 8.
  • december 13.
  • 2009. január 10.

Bővebb információt honlapunkon: itt találnak. 
Az előadások témájáról, a meghívott előadókról, a bal oldalon lévő Rendezvénynaptár  menüpontra kattintva találnak aktuális információkat.

Az aktuális előadásokat Hírlevelünkben is megjelentetjük.