Pályázati kapu

Pályázati kapu 
Szeptember elején indult a Pályázati kapu elnevezésű információs portál, amely a hazai és az Európai Unió által társfinanszírozott pályázatok sikeres elkészítéséhez, a támogatási források eredményes és hatékony felhasználásához ad szakmai segítséget a pályázóknak, és a projektek tervezését és megvalósítását végző szakembereknek – tájékoztatta a Világgazdaságot Tomay Márton, a Regionális Támogatásközvetíto Kht. munkatársa. A több ezer oldalnyi hasznos információt tartalmazó portál, www.palyazatikapu.hu címen érhető el. A szolgáltatásokat igénybe venni szándékozóknak regisztráltatniuk kell magukat a kistérségek központjában található könyvtárakban, vagy a Regionális Fejlesztési Holding Rt. regionális társaságainál és irodáinál. 

 

Paralimpia 
Athénban, szeptember 17-én, megkezdodtek a XII. Paralimpiai Játékok. A szeptember 28-áig tartó eseményen 143 nemzet közel 4000 sportolója áll rajthoz 19 sportágban. A magyar paralimpiai csapat 38 sportolója tíz sportágban indul. A szakértők reményei szerint éremesélyesek lehetünk úszásban, vívásban és dzsúdóban.

 

Törvénytervezet 
Megkapta az Igazságügyi Minisztérium észrevételeit az önkéntesekről szóló törvénytervezetről az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal Civil Kapcsolatok Igazgatósága. A hivatal által gondozott és korábban az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) által vezetett országos civil előkészítő folyamat részeként megszületett törvénytervezet ezzel túl van az első kormányszintű egyeztetésen. A vélemények visszaküldése után a véglegesített tervezet kerül majd a kormány, később az országgyűlés elé. Ha a törvényt elfogadják, akkor 2005 januárjától idehaza is létrejöhet az önkéntesség és az önkéntesen tevékenykedők jogállása, ami a későbbiekben akár lehetséges kedvezményekkel is társulhat. A törvény teljes szövege az ÖKA honlapján: http://www.onkentes.hu olvasható.