Önkormányzati jelölt

Fekete János Székesfehérváron él, egy multi cégnél műszakvezető raktáros. Három gyermeke van, a legkisebb, a kilenc és fél éves kisfiú, nem beszélő autista, aki Székesfehérvár egyik speciális iskolájába járt. Azért a múlt idő, mert tanulói jogviszonyát ez év február 1-jei hatállyal felmondták. Az addig négy órában dolgozó édesanya maradt otthon vele, megpróbálva megbirkózni a kezelhetetlen gyerekkel járó feladatokkal. János az interneten ismerkedett meg Goldner Ibolyával, amiről így ír: 

“Az ALF levelező fórumon találkoztam más autista gyermeket nevelő szülőkkel, ahol is sok hasznos tanácsot kaptam tőlük, s úgy gondolom, adtam én is. Írásaimra itt figyelt fel Goldner Ibolya a Fogyatékosok Pártjának (FP) elnöke, aki meghívott a pártba. A meghívást elfogadtam, mivel ha már elég mélyen belevontam magam az autizmussal kapcsolatos munkába, s tenni akarásom – a lehetőségeimet figyelembe véve – úgy láttam kudarcra van ítélve, gondoltam a párton belül új lehetőségeket kapok, s vívhatok ki. 

Sajnálattal látom, hogy különböző egyesületek, érdekvédelmi szervezetek, alapítványok nem kellőképpen tudják képviselni az autizmus ügyét, szervezeti tevékenységük nem kellő elfogadása révén. 

A pártba való belépésemet követően kérdésként tették fel, a párt támogatásával, az önkormányzati képviselőként való jelölésem lehetőségét. Elvállaltam a jelölést, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy: a pálya széléről bekiabálni lehet, de gólt, azt nem lehet rúgni. Úgy érzem, ha a jelölésem sikerrel jár, s bejutok az önkormányzatba, majd később esetleg a parlamentbe is, méltóan tudnám képviselni a fogyatékosok ügyét a törvényhozó testületben. Azért tudnám méltó módón képviselni, mert érintett révén nem a hatalom, a meggazdagodás, és a bársonyszék a célom, hanem az, hogy a fogyatékosok is emberek, az ő sorsukkal foglakozni kell.” 

Hogy miből fogja finanszírozni a kampányt, azt még nem tudja, hiszen a pénz nem veti föl őket (a pártot sem). Nemcsak az édesanya keresetkiesése miatt, hanem azért is, mert egy építkezési vállalkozó lelépett az OTP-kölcsönükkel, amit azóta is törlesztenek. 

Székesfehérvári olvasóinkat arra biztatom, ismerkedjenek meg Fekete Jánossal személyesen, és döntsék el, érdemes-e a támogatásra. 

F. Á.