Önkéntes segítők

Arról, hogy mi az önkéntes munka a szociális és egészségügyi célra szerveződött civil szervezetek alapítói, munkatársai beszélhetnének. Azok, akik lakásukon, szabadidejükben, saját számlára telefonáltak, leveleztek, szerveztek. Ma már az alapítványoknak, egyesületeknek vannak fizetett munkatársaik, mégis szükségük van az önkéntesek munkájára, mert a civilek szervezetei nem létezhetnének önkéntesek nélkül. Minden évben egy hétig róluk beszélünk. 

 

Október 6 és 12 között idén is lesz önkéntesek hete. Idézek a felhívás szövegéből, melyet az Önkéntes Központ Alapítvány adott ki: “Minden év őszén, egy héten keresztül, azokat az embereket ünnepeljük, akik idejüket, energiájukat áldozzák valamilyen jó ügy érdekében, anyagi érdekeltség nélkül. Évente sok-sok szervezet rendez nyilvános programokat, melyek nem csupán saját önkénteseiket ünneplik, de az önkéntesség szellemiségét is hirdetik. 

 

Így vívjuk ki közösen azt az elismerést, amit minden önkéntes és a munkájukat szervezők megérdemelnek.”

 

Az önkéntesek hete alatt konferencia lesz Önkéntesség Magyarországon címmel, és a tervek szerint fotópályázat is hirdetnek. 

 

A beérkezett képekből az önkéntesek napján december 5-én nyílna kiállítás.