Önkéntes mentorszülő program

A Szív és Kéz Alapítvány az Eső-Ernyő Hálózat dél-dunántúli központja a Norvég Civil Támogatási Alap forrásaiból önkéntes mentorszülő hálózat alapjait rakja le az AOSZ segítségével.

A mentorszülők autizmussal élő gyermeket, fiatalt nevelő szülők, akik sorstársi segítséget nyújtanak az autizmussal frissen diagnosztizált gyermekek szüleinek tapasztalataik átadásával, információnyújtással.

A program célja – a Down Dada szülői szolgálathoz hasonló módon – az egész országot ellátó hálózat kiépítése. A hálózatot a 2010 végére kiképzett 16 mentorszülő segítségével alapozzuk meg.

Azok az érintett szülők, akik szeretnének a programban részt venni, pályázaton vettek részt. A kiválasztott mentorszülők önkéntes munkájuk megkezdése előtt háromnapos képzésen vesznek részt szeptember 2–4. között Székesfehérváron.

A képzésekről (pontos időpont és helyszín) az AOSZ telefonszámain: (06 1) 354 1073; (06-20) 575 1919 tudunk információt adni szeptembertől.

Kérdésekkel Kapitányné Vigh Imolát, a Szív és Kéz Alapítvány munkatársát lehet keresni a sziveskez@sziveskez.hu e-mail címen, vagy a (06 30) 299 1101 telefonszámon.

A képzést sikeresen elvégzett szülők elérhetőségeit a www.aosz.hu oldalon közzé tesszük, illetve szülősegítő kiadványainkban rendszeresen terjesztjük majd.