Ők ketten – Te és én

Fontos, meghökkento és mélységesen humánus kiadvány. Az értelmi fogyatékos fiatalok életét kívánja megkönnyíteni, teljesebbé tenni. 

Meghökkento, mivel mindazt a szexualitással kapcsolatos ismeretet, amit szüleinktol, pedagógusainktól, barátainktól vagy partnerünktol hosszú ido alatt, szinte öntudatlanul szereztünk, ez a kiadvány surítve, átgondolt módszerességgel és a fogyatékos fiúk/lányok számára megérthetoen tartalmazza. Mélységesen humánus, mivel az az alapgondolata, hogy a fogyatékos fiatalokat sem szabad kizárni az emberi kapcsolatokra irányuló szükségletek megismerésébol. Fontos, mivel a középsúlyos értelmi fogyatékos fiataloknak készült tankönyvek egyáltalán nem foglalkoznak a szexualitás “tabu” vagy “kényes” témájával. 

Az eredetileg német szociálpszichológusok által írott kiadvány tulajdonképpen nemcsak a fogyatékos gyermekek szülei és pedagógusai számára nyújt segítséget, hanem minden bátortalan szülonek is, mivel a nagy pedagógiai empátiával megrajzolt ábrák sorozata, valamint a könyvben található tanácsok mindazt az ismeretet közvetítik, amelyet e nélkül csak hiányosan, gátlásosan és nehezen érthetoen tudnánk átadni szeretteinknek. Nagy segítség tehát ahhoz, hogy az értelmi fogyatékosok a szexualitást természetesnek, gazdagítónak, s egyszeruen boldogítónak élhessék meg. Oszintén ajánljuk! 

Szexuálpedagógiai segédanyag az értelmi fogyatékosokkal való foglalkozáshoz. Az ÉFOÉSz Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének megbízásából kiadta az Élmény 94 Bt Hajdúhadház 1998. 122 oldal +38 old. ábra 

(A kiadvány beszerzéséhez az egyesület titkára ad segítséget) 

D. J.