Nézzük együtt: a BenX a Cirko Gejzírben

Harmat Eszter így kezdi kritikáját a BenX című filmről: “Be kell vallanom, nem vagyok egy hőstípus, sosem éreztem késztetést arra, hogy az emberiség jótevője legyek. Nic Balthazar filmje után azonban úgy döntöttem, megkezdem karitatív tevékenységeim sorát. Első lépésként például embereket fogok bevonszolni a BenX című film vetítésére. Belátom, kissé erőszakos és időigényes módja ez a közszolgálatnak, ám félő, hogy máskülönben egy újabb remekmű süllyed a lát(hat)atlan filmek sorába.” 

(Lásd még: http://www.filmtett.ro/cikk/478 )

A BenX egy autista ifjú ember neve. Pontosabban az igazi neve Ben, de a világhálón játszható videojátékban ezt a nevet adja magának, és a névválasztással eltűnik a lúzer Ben, aki osztálytársai gúnyolódásának céltáblája, BenX lesz belőle, a magabiztos, a játék egyre magasabb szintjeire eljutó nyertes. Hogy mi történik vele, hogyan ütközik a virtuális és a való világ, arról csak az győződhet meg, aki megnézi a belga-holland filmdrámát. A rendező gondoskodik arról, hogy ne tudjuk előre kitalálni a film befejezését.

Az AOSZ 2009. január 14-én, 17 órára közös filmnézésre hívja az érdeklődő szülőket aCirko Gejzír nevű moziba. (A Margithíd pesti hídfőjénél: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 15-17.) A mozijegy ára 600 Ft, ami a helyszínen megvásárolható, előzetes bejelentkezésPenyák Valériánál, az AOSZ elérhetőségein. 
E-mail: info@esoember.hu

A vetítés után Prekop Csilla gyógypedagógussal közösen megbeszéljük a látottakat.