Nagygyűlés, falbontás, kiállítás

Egyesületünk ebben az évben harmadik éve képviselte az autista embereket a rehabilitációs szakkiállításon, május 13-15 között (REHA Hungary 2005). Idén, második alkalommal, önálló kiállítói helyet béreltünk. Ismeretterjesztő kiadványok, tagszervezeteink bemutatkozó anyagai, autista emberek munkái színesítették pavilonunkat. Stéfely Zsuzsa saját készítésű fejlesztőeszközeit is bemutatta, külön köszönet azért, hogy vállalta a pavilonban az ügyeletet is. A pavilon izléses berendezése Penyák Valéria munkáját dicsérte. 

Pénteken, 13-án, Stefanik Krisztina pszichológus, az Autizmus Alapítvány munkatársa tartott igen hasznos és színvonalas előadást egyesületünk felkérésére az autista emberek érzékelési, észlelési problémáiról, sajátosságairól. Az alapítvány nagy segítséget nyújtott az ügyelet biztosításában is, Havasi Ágnes gyógypedagógus révén az érdeklődők szakavatott információkhoz juthattak. Köszönjük mindkettőjüknek. 

Szombaton került sor a FESZT és a MEOSZ szervezésében a fogyatékos emberek nagygyűlésére: Bontsuk le a falat! címmel, amely a fogyatékos emberek problémáira, a társadalom életében való részvétel akadályaira hívta fel a figyelmet. Bár igyekeztünk mindenkihez eljuttatni a felhívást, egyedül dunaújvárosi tagszervezetünk vett részt a gyűlésen, gyerekek és felnőttek, végig kitartva a nagy meleg ellenére. Ha ők nincsenek, egyetlen tábla sem jelezte volna az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének táblája mellett, hogy a fogyatékosok között autisták is vannak szép számmal. Együttműködésük példaértékű, külön köszönet érte. 

 


Érzésünk szerint az idén kisebb volt az érdeklődés a kiállítás iránt, a résztvevő szervezetek száma is csökkent, de aki ott volt a kiállításon, sok hasznos információhoz juthatott, személyes ismeretségekre tehetett szert. 

A már említetteken kívül köszönet illeti mindazokat, akik szabadidejük feláldozásával segítették részvételünket a kiállításon: Vadasné Tóth Máriát, Löfflerné Orbán Györgyit, Kovács Mariannt, Király Róbertet, Kocsis Alajost. 

Dr. Erdős Erika