MATÁV adományvonal: 1788

A Matáv 2002. május 1-jétől lehetőséget biztosít lakossági adományok gyűjtésére, telefonon keresztül. Az adományvonalon nonprofit szervezetek, alapítványok, egyesületek kapnak lehetőséget adományok gyűjtésére. 

 

Az adományozók a Maláv adományvonalon, az 1788-as szám hívásával, hívásonként 100 Ft adománnyal támogatják az általuk fontosnak ítélt szervezet munkáját. A Matáv az adománygyűjtésben csak közvetítőként szerepel, közvetítőként még technikai költséget sem számol föl. Egy-egy szervezet számára általában két hónapig él az adományvonal, amit pályázati úton ítélnek oda. (Még van néhány üres hónap, érdemes pályázni.) 

 

A pályázatnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

  • a szervezet neve, tevékenysége, célja(i), a támogatni kívánt program rövid leírása, a program célkitűzései, 
  • a program hatóköre (országos, regionális, helyi)
  • egyéb támogatók
  • a szervezet konnnunikációs kampányterve
  • az eredeti alapító okirat vagy bírósági bejegyző végzés, vagy azok közjegyző által hitelesített másolata
  • bankszámlaszám, számlakezelő neve, címe, adószám. 

 

(Az adományvonalat igénybevevő szervezet részletes kommunikációs terve tartalmazza a telefonon történő adományozási lehetőség tervezett hirdetési felületeit és módját.) 

Pályázatot nonprofit alapítvány vagy egyesület nyújthat be, a megjelölt társadalmi célú program tervezett megvalósítása, illetve a Matáv adományvanalon keresztül történő adománygyűjtési akció tervezett időpontja előtt minimum 60 nappal. 

 

A pályázatot az alábbi címre kell elküldeni: Matáv Adományozási Kuratórium, 1541 Budapest. 

 

További információ: Horváth Károlyné kuratóriumi titkár, telefon: 457-4796,