Márciusi hírlevél

Az AOSZ új címe 
Szövetségünk székhelye ez év február 1-jétől megváltozott. Új címünk: 
 

1085 Budapest, Baross u. 28. II. 6/A.  
Telefonszámaink közül a következő kettő a régi:  
Tel: (06 1)  354 1073 * telefon/fax: (06 1) 302 0194

E-mail címünk változatlanul: info@esoember.hu

Az iroda hétfőtől csütörtökig 7.30 és 16.30, pénteken 7.30 és 14 óra között tart nyitva.

Kérjük, a jövőben fenti elérhetőségeinken keressenek bennünket.

 


Új arculat, új logó 
A névváltoztatást és a szervezeti átalakulást kísérő folyamat további lépéseként a közelmúltban megújult az Autisták Országos Szövetségének arculata is. A tervezéssel Albert Ádám képzőművész, egyetemi oktatót bízta meg a szövetség. Az arculatváltás elemei közül legfontosabb az új logó, amely megtartja az autizmus területének nemzetközileg elfogadott szimbólumát, a puzzle-formát. 

 


Köszönet a Concorde Rt.-nek 
Új irodába költözött az AOSZ. A két apró irodai szoba után három tágas szobából álló lakásba költözött. Az üres szobákba irodabútorok is kerültek, amelyeket a Concorde Rt. ajándékozott az AOSZ-nak. Köszönet érte.

 


Felsőfokú szakirányú továbbképzés  
Az AOSZ képviselői a közelmúltban több megbeszélésen is részt vettek, amelyen az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kara, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és az Autizmus Alapítvány munkatársaival közösen egyeztettek a felsőfokú szakirányú képzés elindításáról. A felsőfokú szakirányú továbbképzés 3 féléves lesz és előreláthatólag 2009. februárjától indulhat az első évfolyam. A képzés kidolgozását a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja. 

Ugyancsak jó hír, hogy szó volt a felsőfokú, autizmusszakos gyógypedagógus BA képzés elindításáról is. Úgy tűnik, az ELTE Bárczi Főiskola részéről nincs akadálya egy ilyen képzés elindításának, így optimális esetben akár már 2010. őszén elkezdheti tanulmányait az első autizmusszakos gyógypedagógus évfolyam. 

 


Budapesten lesz az Európai Autizmus Napja 
Az Autism Europe, az autizmus európai ernyőszervezetének vezetősége, az AOSZ-szal közösen, úgy döntött, hogy 2008. október elején Budapest ad otthont az Európai Autizmus Napjának. A rendezvény még csak a tervezés szakaszában van, de annyi már biztosnak látszik, hogy a konferenciára több tucat európai érdekvédő és szakember érkezik majd. Az AOSZ szándéka, hogy a rendezvény egyben a már hagyományos, hazai Autizmus Napjával együtt történjen, és a hazai érdeklődők is nagy számban részt vehessenek rajta. 

 


Diákokat vár a Kolping iskola 
A Kolping Általános Iskola és Gimnázium autista csoportja, ahol 4 nem beszélő (de támogatott kommunikációval kommunikáló) gyerek tanul, felvételt hirdet olyan 8-10 év közötti budapesti gyermekek részére, akik jól képezhetőek, nem ön- és közveszélyesek, kiscsoportba jól beilleszthetőek. Alapvető feltételünk, hogy a szülő, a család maximálisan együttműködjön az iskolával, a csoportban dolgozó pedagógusokkal. Jelentkezni lehet: Pataki Kláránál a (06 30) 397 7597 vagy az iskola telefonszámán: 359 2249. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 


Változás a MA Alapítványnál  
Levelezési cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 59/a 
Telefon: (06 70) 454 5899. Email: info@maalapitvany.hu

2007. december 1-jétől az autizmus biológiai kezelésének programja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében folyik. A Heim Pál Gyermekkórház továbbra is részt vesz a munkában. Telefonok: dr. Büki György (06 70) 454 5898;Tillinger Kijácz Dóra (06 70) 454 5502.