Márciusi hírlevél

EGYESÜLETÜNK ÉLETÉBŐL 

 

Március 8-án, ismételt nekifutásra megtartottuk az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének közgyűlését. Az alapszabály módosításáról és más aktuális, a közgyűlés hatáskörébe tartozó ügyekről döntöttek a jelenlévők. Az elfogadott határozatokról következő hírlevelünkben olvashatnak. 

 

 

TAGSZERVEZETEINK ÉLETÉBŐL 

 

Közgyűlés volt Székesfehérváron: Az Autisztikus Gyermekek Szüleinek Egyesülete február 17-én tartotta közgyűlését, amelyen az előző évi pénzügyi és működési beszámolók a 2003, éves program és pénzűgyi tervek jóváhagyása mellett, új vezetőség megválasztására is sor kerűlt. Információink szerint a régi vezetőséget választotta újra a tagság. Munkájához további erőt és sok sikert kívánunk. 

 

 


 

RENDEZVÉNYEK AZ AUTISTÁKÉRT 

 

2003. tavaszától az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete szponzorok és más támogatók segítségével, rendezvénysorozatot tervez az autizmus további megismertetése és bonyolult problémáinak megértetése érdekében.

A rendezvényen középpontjába a 2003-as évben elsőként hozzánk csatlakozott új, immár 34-ik tagszervezetűnk, az Álomvilág Alapítvány törekvéseinek bemutatása és támogatása kerül.

Címük: Álomvilág Alapítvány az Autista Gyermekekért, 1171 Budapest, Lepkeszeg u. 12. 

Az Álomvilág Alapítvány autista gyermeknapot szeretne rendezni május 24-én. Ennek megrendezésében egy profi rendezvényszervező és kommunikációs ügynökség segíti.

Kérünk mindenkit, aki részt kíván venni a gyermeknap szervezésében-ötletek adása, helyszíni javaslatok, segítők felajánlása, támogatók keresése, újságírói/rádiós/tévés kapcsolatok stb. -, jelezze az Esőember szerkesztőségének. Az alapítvány még egy nagyszabású programot szeretne szeptember 13-án, az autista napon. Örömmel várunk minden javaslatot, közreműködőt, aki egyűttműködne velűnk a szervezésben. Ehhez a naphoz kapcsolódó ötleteiket, felajánlásaikat is várjuk az Esőember szerkesztőségének címén.

 

 


 

KIADVÁNYOK KEZDŐ SZÜLŐKNEK

 

Sok újonnan belépő szülőtársunk bizonyára most ismerkedik az autizmussal és az ezzel kapcsolatos problémák halmazával. Jó segítséget nyújt tagszervezetűnk, az AUT PONT Alapítvány információs elsősegély-csomagja az Autizmusról – kezdő szűlőknek és szakembereknek. 5600 BÉKÉSCSABA, Felső-Kőrös sor 30/111. Tel.: (06-30) 928-1997 E-mail: todor@elender.hu

 

 


 

CÉDÉK HALADÓKNAK 

 

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete megjelentette CD-n a 2000-2001-2002-ben megrendezett Országos autizmus szakmai fórumok anyagát. További információ az intézetnél kérhető. 

Címűk: 6000 Kecskemét, Katona József tér 8. Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 180. E-mail: mpi@bacs-kisk-ped.sulinet.hu. Az internetcím: www.bacs-kisk-ped.sulinet.hu

Néhány cím a cédékről: I. fórum (2000): A koopeióció lehetőségei – a szakma, a szülők bevonása az autizmussal élők ellátásába. Jogi szabályozás és autizmus; II. fórum (2001): A regionális egyűttműködés lehetőségiei az autista szentélyek minőségi ellátásában. Az együttműködés lehetőségei a gyógypedagógiában. Regionális együtműködés. A civil szervezetek lehetőségei a regionális forrásteremtésben és az érdekképviseletben. Beszélgetés a regionális ellátásról; III. fórum (2002): Autizmussal élő személyek jövőképe – foglalkoztatás, életminőség.

 

 


 

AZ AA VI.SZAKMAI NAPJA 

 

Az Autizmus Alapítvány (AA) 2003. április 5-én, szombaton, Módszerek és eszközök az autizmus spektrumzavarok diagnosztikájában címmel, 8:30 és 17 óra között rendezi meg VI. Közép-európai szakmai napját.

Vendégelőadó: Ann le Couteur. Helyszín: ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai főiskolai kar, 1097 Budapest, Ecseti út 3. 

További útformáció az Autizmus Alapítvány címén: 1089 Budapest, Delej u. 24-26. Tel: (1) 374-2859.

 

 


 

PÁLYÁZATOK 

 

Kölcsöniroda program a Soros Alapttványnál: budapesti vagy Pest megyei szervezeteknek. 

A pályázat célja a civil szervezetek támogatása irodatechnikai berendezések tartós kölcsönzésével (maximum 6 hónap időtartamra), és/vagy egy fő munkatárs 6 hónapos időtartamra eső bérének kifizetésével, ösztöndíj formájában. Beadási határidő: március 24. 

További információk: http://www.nonprofit.hu/paly/egypaly/503.html

 

 


 

A Miniszterelnöki Hivatal pályázati kiírása társadalmi szervezetek és alapítványok 2003 évi működési támogatásához. A pályázat célja: elősegíteni a civil szervezetek folyamatos, cél szerinti (alaptevékenységi) működését. A pályázat postára adásának határideje március 31. További információk a neten:http://www.nonprofit.hu/paly/egypaly/506.html

 

 


 

ÜDÜLÉSI AJÁNLAT

 

Levelet kaptunk Gyuláról: Tisztelt Autisták Érdekvédelmi Egyesületete 

A Magyar Televízió teletextjén olvastuk az Önök bemutatkozását. Ezúton szeretnénk Önök elé tárni egy általunk kínált lehetőséget, mely szerint vállaljuk egyéni és csoportos utazások esetén, a szállás és étkezés lebonyolítását. Szállást családi házban tudnánk biztosítani (12+6 fő részére 7 db kétágyas, 1 db 2+2 ágyas szoba fürdőszobával, teljes konyhahasználattal), az étkezés pedig egy, a Várfűrdő szomszédságában Iévő, családias hangúlatú étteremben (50 fő + fedett kerthelyiségben 100 fö). Gépkocsival a parkolás zárt udvarban megoldható. Ha az ajánlatunk felkeltette érdeklődését, vagy esetleg kérdése van, az alábbi címen elérhetőek vagyunk: Csótya Jánosné, Horvát-kertvendéglő, Gyula, Kétmalom u. 12. Tel: (06-66) 463-1185 vagy (06-70) 299-8357 

Áraink: szállás 2000 Ft/fö/éjszaka (idegenforgalmi adó + 400 Ft) Étkezés napi háromszori 2000 Ft/fö. Reggeli 500 ft, ebéd 600Ft/fő, vacsora 900 Ft. Reméljük, vendégként személyesen is üdvözölhetjük. 

 

 


 

FELHÍVÁS 

 

Toytum Rogers autistákról szóló könyvhöz gyűjt anyagot. Szeretné, ha a remény és szeretet magyarországi történetei is benne lennének. 

Dear Organizations, 

Hi, my name is Taytum Rogers the Submission Director for Autism Today. I am inviting all Autism/Aspergers Organizations and professionals to talk to their members or people they know and get the person to submit their stories and antwork for a great book Autism Today is putting together called “The Autism Experience – Stories of Hope and Love”. We feel it’s a great idea and way for the autism community to share.

If you wish to be part of it email me back at autismtoday@hotmail.com and we will give you more information. 

Thank you so much for your time 

Sincerely Taytum Rogers 

 

 

Szerkesztette: Kocsis Alajos