Márciusi hírlevél

Rendelkezzen az 1%-ról  
Egyesületi tagjaink, és más, minket támogató adófizetők által felajánlott 1% adó – a tagdíjak és előfizetési díjak mellett – évről évre komolyabb támogatást jelent egyesületünk működtetésében. Kérjük, idén is segítsenek, hogy személyi jövedelemadójuk bevallásakor az adó 1%-át minél többen egyesületünk javára ajánlják fel. Kérjék családtagjaikat, rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket, hogy rendelkező nyilatkozatuk kitöltésénél egyesületünk adószámát adják meg kedvezményezettként. Segítségül mellékelünk egy előre kinyomtatott rendelkező nyilatkozatot melyen megtalálható adószámunk: 19025915-1-42.  
Kérjük, a mellékelt boríték felhasználásával küldje ezt el adóbevallásával az illetékes adóhivatalnak, vagy ha Ön már rendelkezett, ill. nem kíván, vagy tud rendelkezni, adja tovább másnak! Ha ebben az évben az APEH-nek már nem tudja továbbítani a nyilatkozatot, úgy kérjük, ne dobja el, mert a következő évben – ha támogatásával megtisztel bennünket – még felhasználhatja azt! 

Segítségüket és fáradozásukat előre is köszönjük! 

 


 

Esőember előfizetése  
Folyóiratunk 2006-ban tizedik évfolyamához érkezett. Az előfizetési díj erre az évre 1700 Ft/év, melyet egyéni előfizetőink bankszámlánkra a mellékelt csekken fizethetik be április 30-ig. Intézményi előfizetőinknek számlát küldünk. 

 


Tagdíj  
Egyéni tagjainknak februári Hírlevelünkkel már postáztuk a tagdíj-befizetési csekkeket. Kérjük, jelezzék, ha valakihez a Hírlevél nem érkezett meg, vagy a csekk elveszett, hogy azt pótolhassuk. A tagdíj tartalmazza az Esőember előfizetési díját. A befizetési határidő 2006. március 31. Tagszervezeteinknek számlát küldünk. 

 


Jogsegélyszolgálat  
Minden hónap utolsó szerdáján du. 2 és 4 óra között hívható dr. Molnár Ágnes a (06 1) 301 9067 vagy a (06 20) 569 1479-es számokon időpont egyeztetés, illetve rövid tájékoztatás ügyében. 

Ugyancsak minden hó utolsó szerdáján du. 4 és 6 között jogi tanácsadás, ügyfélfogadás az egyesület székhelyén: 1066 Budapest, Jókai utca 2.- 4. II. em. 8. 

 


Az egyesület életéből  
A 2006. január 21-én megtartott közgyűlésen az alábbi összetételű elnökség kapott bizalmat a tagságtól két évre. Elnök: Faragó Ferenc, tel.: (0620) 987 2982. Alelnökök: dr. Szilágyiné dr. Erdős Erika, tel.: (06 20) 255 3474; Kovács Marianna, tel.: (06 20) 4989503. Elnökségi tagok: Ébner Gyula, tel.: (06 20) 575 2050 és Kálmánné Tóth Mária, tel.: (06 20) 491 9330. A felügyelő bizottság elnöke: Vass Mária, tel.: (06 20) 566 4991, tagjai:Morvainé Székely Judit és Paksi Pál Zoltán

Az új elnökség első ülését 2006. február 3-án tartotta, ahol többek között az V. Autizmus nap megrendezésével kapcsolatban döntött. Tervezett időpont 2006. október 14. vagy 28. 

Az elnökség elindított egy jövőbe tekintő stratégiaépítési folyamatot, amelyet részleteiben 2006. április végéig dolgoz majd ki az Országos Egészségfejlesztési Intézet szakembere,Solymosy József, az által vezetett tréningeken. Az első tréningre 2006. február 16-án került sor, ahol rögzítésre került a jó működés feltételeinek kialakítása, a vezetők egyéni készségeivel kapcsolatos követelmények rangsorolása, a szakmai, politikai környezet felmérése, akciók elindításának és végrehajtásának mikéntje illetve az ideális munkakörnyezet kialakításának fontossága. Az egyesület szükséges készségei között a működési alapelvek és szakmai, technikai készségek felsorolása is megtörtént. 

 


“Más” mint a társai? – segítünk!  
A Kolping Támogató Szolgálat Budapest – Zugló fogyatékkal élő embereket és családtagjaikat segíti a következő szolgáltatásokkal: személyi segítő szolgálat(tömegközlekedés – segítség, vásárlás, idősek és gyermekek felügyelete, takarítás, orvoshoz kísérés); szállítószolgálat: egyéni, illetve kiscsoportos szállítás; információnyújtás, tanácsadás.  
A díjaik megegyeznek az önkormányzati szociális ellátás díjaival, egyéni elbírálás alapján. 

Címük: 1134 Bp., Huba u. 6. Tel: (06 1) 270 5070; (06 20) 245 4496.
E-mail: tamszolg.zuglo@kolping.hu

Az iroda nyitva tartási ideje hétfőtől-csütörtökig 8-16; pénteken 8- 4 óra között. Szolgálatvezető: Barta Erzsébet 

 


Az Ihász Pékség különleges táplálkozási igények kielégítésére specializálódott. Többféle gluténmentes finomságot gyártanak és forgalmaznak. Különlegességük a Zoli kenyérpor, melyből gluténmentes kenyér, lángos, pizza, bagett süthető. Címük: 7020 Dunaföldvár, Reiter köz 18. Tel: (06 30) 934 2038, ill. (06 30) 652 8097.

Honlapjuk: www.ihaszpekseg.hu

E-mail címük: info@ihaszpekseg.hu

(A Táplálék Allergia Centrum forgalmazza a Zoli kenyérport, amelyet utánvéttel is elküld bárhová.) 

 


Kérdések a pártokhoz  
A Fogyatékos Emberek Szövetségeinek Tanácsa (FESZT) párbeszédre, eszmecserére kérte föl minden parlamenti párt elnökét. Elsőként az SZDSZ fogadta el a meghívást. Február 7-én Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke ismertette pártja fogyatékosügyi programját, a MEOSZ San Marco utcai székházában. Kuncze Gábor, visszatekintve az elmúlt évekre ezt mondta: “Szégyellhetjük magunkat, amiért hozunk törvényeket, és utána pedig nem szerzünk érvényt a törvények végrehajtásának.” Ezzel az un. esélyegyenlőségi törvény akadálymentesítésre vonatkozó időpontjára utalt (2005.). Az SZDSZ programja foglalkozik a fogyatékos emberek gondjaival is. A találkozón részt vett Béki Gabriella is (SZDSZ, az Országgyűlés jegyzője), aki európai színvonalúnak nevezte az új, országos fogyatékosügyi programot. A FESZT elnöke, dr. Hegedűs Lajos a találkozón átadta Kuncze Gábornak azt a levelet, amelyben felsorolják a fogyatékos emberek helyzetének javítása szempontjából legfontosabb, megoldandó területeket. A résztvevők kérdéseket, észrevételeket tehettek az SZDSZ képviselőinek. Egyesületünket Kovács Marianna és dr. Szilágyiné dr. Erdős Erika alelnökök képviselték. 

Szerkesztette:  Kocsis Alajos