Levél az olvasónak

Kedves Szülok, kedves Segítok! 

Az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének vezetése 1999 januárjában, az AUTI-lap elso számának kézhezvételével értesült arról, hogy az Esoember szerkesztoje új névvel, új kiadóval, új folyóiratot indított. Oszintén sajnáljuk, hogy az általa indított és sikerre vitt lap szerkesztését többszöri felkérésünk ellenére sem vállalta. 

Az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete, az alapszabályban foglaltaknak megfeleloen, Esoember címmel, továbbra is kiadja negyedéves folyóiratát.

Olyan írásokat kívánunk közölni, amelyek nagyobb terjedelemben foglalkoznak a speciális pedagógia Magyarországon is elérheto módszereivel, és megfeleloen tájékoztatják olvasóikat az egyesület tevékenységérol, az érdekvédelem és érdekképviselet hazai helyzetérol, az autistákkal foglalkozó hazai muhelyekrol a fejleszto iskolai csoportokról és a felnott autistákat ellátó intézmények munkájáról. 

Lehetoleg teljes terjedelemben, vagy igen részletesen kívánjuk ismertetni az egyesület találkozóin elhangzott eloadásokat, hogy távolabb lakó, különösen elfoglalt, vagy családi körülményeik miatt a részvételben akadályozott tagtársaink is megismerhessék tartalmukat. 

Az egyesületi Hírlevelekben indított “Felajánlások – segítségkérés” rovatot szeretnénk az Esoemberben a szellemi javak, nevelési módszerek, apró – de eredményességüket tekintve jelentos – pedagógiai fogások, megoldások közkinccsé tételére felajánlani. Szeretnénk írásra kérni és bátorítani a gyermeküket otthon nevelo szüloket és azokat is, akik gyermekük intézeti elhelyezése nyomán nyertek – mások számára hozzáférhetetlen – értékes tapasztalatokat. 

Kérjük tehát minden tagtársunkat, szüloket és pedagógusokat egyaránt, hogy segítsék egymást, osszák meg ismereteiket, tapasztalataikat, gondolataikat, ötleteiket egymással az Esoember hasábjain, amelyet ezúton ajánl tagtársai és az érdeklodok figyelmébe: 

Szöllossy Ágnes