Közgyűlés

Nem akarok senkit sem riogatni, de amikor az Autisták Háza Alapítvány (AHA) megújult (új kuratórium, újabb célok a régiek mellett), akkor másfél évig tartott, míg minden olyan követelménynek eleget tett az AHA, aminek az alapján végre megtörténhetett az átalakulás, és megkezdhette működését az új kuratórium. 

 

Mindez csak azért jutott eszembe, mert május 31-én újabb közgyűlés volt, kevés résztvevővel. Megszavaztuk, amit meg kellett, amiből a legfontosabb, hogy a jelenlegi vezetőséget szeptember végéig hatályban hagyjuk, azaz továbbra is ők dolgoznak az autisták ügyéért. Szeptember 20-án, amikor megint találkozunk, talán már minden rendben lesz. Az e napra kitűzött közgyűlést pedig “évnyitó bulival” köti össze az egyesület. Egyébként megmaradunk egyszerű közhasznú társaságnak, mivel a kiemelten közhasznúság követelményeinek az egyesület nem tud eleget tenni (pl. iskola fenntartása). 

 

Az évenként szokásos jelentést a közhasznúságról, azaz a működésről, amelyet kötelező elkészíteni minden ilyen társaságnak, a jelenlévők elfogadták. 

 

A közgyűléstől fűggetlenűl, de mindjárt utána Stéfely Zsuzsanna gyógypedagógus ismertette, hogy az egyesület pályázatán nyert pénzen milyen eszközök és milyen módon készűltek. A jelenlévők megnézték, és kipróbálhatták azokat. Szeptemberi számunkban erről részletes beszámolót olvashatnak. 

– yá –