Könyvajánló

Helyzetünkből adódóan mi, autista gyermeket nevelő szülők, nagyon érzékenyek, sebezhetőek vagyunk, hiszen gyermekünk és a magunk igazáért nekünk kell harcolnunk. 

 

Egy-egy beszélgetés során nem mindegy, hogy megbántva visszahúzódunk, vagy úgy tudunk kommunikálni, hogy elérjük azt, amit szeretnénk. 

Dr. Marshall B. Rosenberg könyvének címe: A szavak ablakok vagy falak alcíme Az erőszakmentes kommunikáció. Ez a könyv segít bennünket abban, hogy az évek óta felgyülemlett valós vagy vélt sérelmeket felűlvizsgáljuk, rendezzűk kapcsolatunkat családtagjainkkal, segít a depresszió elkerűlésében, autista gyermekűnk jobb megértésében.

Mindenkinek ajánlom, olvassa el és használja az erőszakmentes kommunikáció – a gyógyító szavak – módszerét. 

 

 Kovács Istvánné

 


 

Az előbbi könyvismertetés szerzője, Kovács Istvánné, kisbéri olvasónk hívta föl a figyelmemet Neil Z. Miller Védőoltások című könyvére, amelyben a szerző (és mások) kérdéseket és kételyeket fogalmaznak meg a védőoltásokkal kapcsolatban. Olyan kérdéseket, amelyeket sok szülő és néhány elszánt szakember is föltett már, olyanokat, amelyekről időről időre mi is beszámolunk. 

A Kétezeregy Kiadó gondozásában megjelent könyv áttekinti a védőoltások történetét. Ki hinné, hogy 200 évet kell ehhez visszamennünk az időben. Ma már egyre több a védőoltás és egyre kevesebb a fertőző betegség. Szerencsére. A könyv szerzője és mindazok, akik a védőoltásokkal kritikusan foglalkoznak, a fertőző betegségek visszaesését nem a védőoltásoknak tulajdonítják, hanem annak, hogy két évszázad alatt az életkörülmények, a tisztálkodási és táplálkozási szokások megváltoztak. Előnyükre. A könyvben példákat, statisztikai adatokat találunk eme álláspont bizonyítására. 

A kiadó honlapján, a www.ketezeregy.hu weboldalon közölt könyvismertetőben ez áll: “A könyv vizsgálati és kutatási eredmények gyűjteménye, amely hozzá kívánja segíteni az olvasót a kérdéskör alaposabb megismeréséhez.” (Már csak azért is érdemes az oldalt fölkeresni, mert a linkre kattintva számos angol nyelvű, oltással kapcsolatos internetes oldalra jut az érdeklődő.)

A könyv kapható a könyvesboltokban, de ha további információra van szüksége az olvasónak, akkor hívhatja a (06-26) 374-586-os telefonszámot.