Kitüntetések

Augusztus 20. alkalmából Mádl Ferenc köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével (polgári tagozata) tüntette ki Göncz Árpádnét, a Kézenfogva Alapítvány kuratóriumának elnökét. Az elismerést a súlyos, halmozottan fogyatékos embertársaink társadalmi befogadása és szociális biztonságuk megteremtése érdekében végzett áldozatos tevékenységéért kapta. 

 

Az államfő a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adta át dr. Kálmán Zsófiának, a Bliss és a De Jure Alapítvány vezetőjének, a súlyosan sérült gyermekek és fogyatékos, speciális adottságú emberek jogainak védelme és érvényesítése érdekében végzett áldozatos munkássága elismeréseként. 

Több évtizeden keresztül végzett, kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként Semmelweis Ignác születésének 186. évfordulója alkalmából dr. Kökény Mihály miniszter (ESZCSM) szakmai elismeréseket adományozott. Gyene Piroska az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) elnöke, Batthyány-Strattmann László díjban részesült az értelmi fogyatékossággal élő emberekért kifejtett munkája elismeréseként.

 

A kitüntetetteknek szívből gratulálunk!