Kézikönyv a TEACCH-ről

Az Észak-Karolina államban (USA) kialakított TEACCH program (Treatment and education of Autistic and related Communication – handicapped CHildren/Autisztikus és azzal összefüggő kommunikációs fogyatékosságot mutató gyermekek oktatása és kezelése) az autizmusspektrum-zavarok egyik legrégebbi, legelterjedtebb komplex megközelítése. Hazánkban is ismertnek és elterjedtnek tekinthetjük a program alapjait, hiszen az országban működő speciális csoportok nagy része alkalmazza azokat.

A program felöleli az autizmus teljes spektrumát és a teljes életutat a diagnózistól az ellátás valamennyi színteréig. Különösen fontos, hiánypótló fejezet a felnőtteknek nyújtott szolgáltatások részletes bemutatása.

A kötetben a TEACCH program bemutatásán kívül részletes elméleti magyarázatokat és ezeken alapuló konkrét eljárásokat olvashatunk többek között a tanulás, a kommunikáció, a szociális készségek fejlesztésére.

Szülőknek és szakembereknek egyaránt ajánljuk ezt az átfogó és korszerű kézikönyvet.

(Gary B. Mesibov, Victoria Shea, Eric Schopler: Az autizmus spektrum zavarok TEACCH szemléletű megközelítése, Kapocs Könyvkiadó, 2008. Ára: 4935 Ft.)

*

A könyv megvásárolható az Autizmus Alapítvány Kapocs Kiadójánál, Budapest 1089 Delej u. 24–26. tel.: (06 1) 314 2859, vagy a Krasznár és fiai budapesti könyvesboltjaiban: 1098 Dési Huber u. 7.; 1071 Damjanich u. 39.