Képzések szülőknek, őszi kezdéssel

Az AOSZ a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával, idén ősszel több képzést is indít, együttműködve más civil szervezetekkel. A képzések meghirdetését minden esetben megtalálják majd a www.esoember.hu oldalon is, a jelentkezéssel kapcsolatban érdeklődhetnek az AOSZ ismert telefonszámain.

 

FOGÓDZÓ

Székesfehérvár: szeptember 10–11., a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány szervezésében (www.autizmus.org)

Eger: október 29-30.; a BEN Egyesület szervezésében.

Budapest: december, az AOSZ szervezésében (pontos időpontot az AOSZ Hírlevélben, illetve a www.esoember.hu oldalon közlünk).

Ez a képzés azoknak a szülőknek szól, akiknek gyermekét nemrégiben diagnosztizálták, vagy még soha nem vettek részt ilyen képzésen, és szeretnének minél több információhoz jutni az autizmusról, annak lényegéről, lehetséges segítségekről.

A két nap során szakemberek vezetésével, érintett szülővel együtt gondolkodva, tapasztalatokat, információkat megosztva olyan ismeretek, készségek birtokába juthat, amelyek segítséget jelentenek a mindennapokban. A képzést vezeti: dr. Simó Judit gyermekpszichiáter és Szilvásy Zsuzsanna (AOSZ).

 

AUTIZMUS ÉS SZEXUALITÁS

Budapest: november 5–6.

A tréning célja: Az autizmus spektrum zavarral élők szexuális nevelésével kapcsolatos külföldi jó gyakorlatok és a tapasztalatok megosztása. A képzés az autizmussal élő gyermekek szüleit segíti gyermekük szexuális nevelésében. A képzést vezetik: Prekop Csilla, Farkas Edit és Solt Annagyógypedagógusok.

 

EGÉSZSÉGNEVELÉS

Budapest: november 12.

A képzés a Nagy-Britanniában a nemzeti alaptanterv részét képező „PHSE”, vagyis Egészségnevelés és szociális kapcsolatok nevű tantárgy,  Fiona Speirs, brit szakember által kifejezetten autizmus spektrumzavarral élő gyermekek és fiatalok számára kidolgozott tananyagán alapul. A képzést vezetik Farkas Edit, Prekop Csilla és Solt Anna gyógypedagógusok.