JÚNIUSI HÍRLEVÉL

Egyesületi közlemény
Az AOSZ 2008. márciusban új formátumú tagnyilvántartó lapokat küldött ki a nyilvántartásában szereplő tagoknak. Célunk az adatbázisunk teljes frissítése, a tagbázis növelése. Ahhoz, hogy szolgáltatásainkkal mindenkit elérjünk, kérjük azokat, akik nem küldték még vissza a tagnyilvántartó lapot, hogy tegyék meg mielőbb. Ha valamilyen oknál fogva nem kaptak tagnyilvántartót, vagy az elveszett, kérjük, keressék Penyák Valériát a (06 1) 354 1073-as számon.
Azoknak, akik visszaküldték, köszönjük a segítséget!

Óvodai felvétel Miskolcon
Miskolcon, az Éltes Mátyás Óvoda Általános Iskola és EGYMI Autista Tagiskolájában ősztől óvodai tagozat indul. Még két autista kisgyereknek van hely. Információ Gécziné Szentesi Juliannától, az intézményegység vezetőjétől kérhető: (06 46) 432 892; címük: 3526 Miskolc, Kassai út 15. E-mail cím: autizmus@freemail.hu

Üdülés Igalon
A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete a Napsugár Ház Panzió Rehabilitációs Központja szeretettel várja a pihenni vágyókat. Üdülési csekket elfogadnak, legalább 11 fős csoport esetében 10% kedvezmény a szállásköltségből. Cím: 7275 Igal, Hegyi u. 7. Telefon: (06 20) 439 9456; fax: (06 82) 512 575. E-mail:mailto:msme@ecom.hu web: www.msme.extra.hu Honlap: www.termalfurdo.net

Önkéntesek kerestetnek
A Kézenfogva Alapítvány önkénteseket keres a harmadik alkalommal útnak indított Fogadd el, fogadj el elnevezésű közvélemény-formáló kampányához. A május 1-jén indult kamionos kampány az ország vidéki helyszíneit keresi föl, ezért az önkéntesek feladatai is változnak.
Információ és jelentkezés: Kézenfogva Alapítvány, Kalmár Judit (06 1) 215 5213; E-mail:kalmar.judit@kezenfogva.hu

Szoftverek és hardverek ingyen
A közhasznú minősítéssel rendelkező szervezetek ingyenes szoftverekhez és hardverekhez juthatnak, ha tevékenységük megfelel az adományozók, a Microsoft vagy a Cisco által meghatározott feltételeknek. A civiltech.hu katalógusának 200 terméktípusból választhatnak. Ehhez a www.civiltech.hu portálon kell regisztrálniuk. A tapasztalatok szerint a jelentkezők kb. 85%-a jogosult az adományokra, a regisztráció és a rendelés lebonyolítható a portálon keresztül. Az adminisztrációhoz és a rendeléshez kapcsolódó költségek fedezésére a rendelt termékek értékének maximum 4-8 %-át meg kell fizetni. (Egy Office Professional Plus 2007 vagy 2003 licenc 3500 Ft + Áfa; egy Windows XP Professional Upgrade 1300 Ft + ÁFA egyszeri szolgáltatási díj megfizetése mellett igényelhető).
További információ: www.civiltech.hu E-mail: info@civiltech.hu

Segítség adománykéréshez
Stratégiai kisokos civilszervezeteknek címmel praktikus tanácsok olvashatók awww.adhat.hu/tippek/egy/25.html weboldalon. Alapelvük: “Fontos, hogy ha adományszervezésre adjuk a fejünket, akkor a kabáthoz keressük a gombot, vagyis a szervezet adott tevékenységéhez keressük a megfelelő adományszervezési módszert, ne az adomány határozza meg a tevékenységet.” A www.adhat.hu oldalon pedig kérni is, adni is lehet. Adományt bárki felajánlhat (cégként, civil szervezetként vagy magánemberként), és kérhetnek is adományt a civilek, pontosan meghatározva, hogy mire van szükségük. Ugyanez a portál várja a civil szervezetek sikertörténeteit. A legjobbakat a Magazin rovatban megjelentetik, és ráadásként ingyenes bannert (kis reklám a neten) biztosítanak.
Ahová a történetet kell megírni:
www.adhat.hu/hirek/egyhir/614830/civil_szervezetek_sikertortenetei.html
A beküldött írás pedig a www.adhat.hu Magazin linkjében lesz olvasható.

 

Szerkesztette: Kocsis Alajos