Hírek

Ünnepélyesen megnyitották augusztus 25-én az első magyarországi Camphill Lakóotthont, Velemben. Az otthonban 10 fogyatékos gyermek részesül az un. gyógyító nevelésben. A nálunk még nem ismert (ám a Waldorf iskolák szellemiségéhez közelálló) nevelési metódus elterjesztésére a Camphill Egyesület a lakóotthon megnyitásával egy időben elindította a Gyógyító nevelés felnőttképzést. Az első évfolyamra negyvenen nyertek felvételt. 

 


A hagyományos kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató alkalmából ismét árverést tartott az AGYE (Autista Gyermekekért Egyesület). A jótékonysági árverés a Pilóták az autista gyermekekért címet viseli, és neves repülősök személyes tárgyaira lehetett licitálni. A 2005-ös év hasonló árveréséről megmaradt néhány tárgy is gazdagította a kínálatot. A licitálás érdekessége, hogy mindez online, a neten történt. Az AGYE honlapján: www.agye.hu Aukciók menüpontja alatt további részletek olvashatók.

 


A Gézengúz Alapítványnak gyűjtött 3000 svájci frankot, körülbelül 455 ezer forintot egy 19 éves svájci lány. Rilana Häfliger a budapesti svájci nagykövetség segítségével talált az alapítványra, de előzőleg már volt kapcsolata Magyarországgal: egy Jászkiséren élő lánnyal levelezett. Az adományt személyesen adta át, ugyanis családjával együtt Svájcból Magyarországra kerékpározott (kb. 1250 km). 

 


Első ízben rendezték meg a Slow Filmfesztivált 2007. július 21.- 27. között. Az egyhetes fesztivál alatt a több mint 30 ország 255 filmje volt látható. A zsűri öt kategóriában hirdetett nyertest, és hat filmesnek adott különdíjat. A fesztivál fődíjas alkotása Branko Schmid: The Melon Route – A sárga út. Fehér Zsuzsa, a HírTelevízió munkatársa különdíjat kapott a Gyurika című filmjéért. Az autista Gyurikáról szóló film az 54. Országos Függetlenfilm Fesztiválon első helyezést ért el. (Forrás: HírTv)