Hírek

Kitüntetés a fotóriporternek
Pintér Márta fotóriporternek fotográfiai munkássága, valamint elkötelezett emberi és szakmai magatartása elismeréséül különdíjat adott át dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter március 28-án, a XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállítás keretében megrendezett “Az esélyegyenlőség jegyében” című kísérő kiállítás megnyitóján, a Magyar Néprajzi Múzeumban.

Aktív Műhely konferencia
Az Aktív Műhely június 10-én tartotta projektzáró konferenciáját, amelyen a műhelyben résztvevők számoltak be az eredményekről, és tanácskoztak a jövőről. Az Aktív Műhelyt hat civil szervezet hozta létre: a Kézenfogva Alapítvány (Bp.), az Esőemberekért Alapítvány (Tata), a Szimbiózis Alapítvány (Miskolc), a Fogd a Kezem Alapítvány (Pécs), a Mécses Egyesület (Mezőberény) és a Bárka Alapítvány (Dunaharaszti). Három és fél évvel ezelőtt egy pályázat kapcsán társultak (partnerség), és kidolgozták az értelmi fogyatékos, autista emberek foglalkoztatásának rendszerszemléletű fejlesztésére szolgáló Aktív Műhely foglalkoztatási modellt. A cél egy olyan új rendszer kiépítése volt, ahol nem a véletlen dönti el, hogy hol és milyen munkát végeznek a fogyatékossággal és az autizmussal élő emberek, hanem mindezt szakmai és rehabilitációs elvek határozzák meg.

Nyilvános nyilvántartás
Április 8-ától a bíróságok központi honlapján, a www.birosag.hu oldalon mindenki számára kereshetővé vált valamennyi, az országos névjegyzékben szereplő társadalmi szervezet és alapítvány hatályos adata. Az adatbázis a bírósági adatokból automatikusan frissül (ezt a nyilvántartást használják maguk a bírók is a névegyezőségek kiszűrésére). Ezt követően június végén a Civil Információs Portál (www.civil.info.hu) is megjeleníti a névjegyzéket azonos adattartalommal, ahol a támogatási és hatósági nyilvántartások adatai is hozzáférhetőek lesznek.
(Forrás: szmm.gov.hu)

Lakóotthonokat Budapesten! A fenti címmel indította meg lakóotthoni projektjét a Kézenfogva Alapítvány az NCA támogatásával. Céljuk, hogy a Fővárosi Önkormányzat építse be stratégiai tervébe a főváros területén belül működő lakóotthonok, illetve egyéb, kis létszámú támogatott lakhatási formák létesítését. A projekthez lobbifilmet és tévéspotot készítettek, amelyben az érintettek: a fiatalok és a hozzátartozóik beszélnek arról, miért fontos számukra, hogy itt, a fővárosban legyenek lakóotthonok.

Bíróságok központi honlapja: www.birosag.hu
Civil Információs Portál: www.civil.info.hu