HÍREK

Kilencmillió a gyerekotthonoknak

Nagy sikerű koncert volt a Sportarénában november 14-én. A Dely Géza vezette Nemadomfel együttes Böjte Csaba gyerekotthonai számára tartott jótékonysági koncertet, melyen számos hazai sztárénekes fellépett. Majd hétezer vendég jött el, és több mint kilencmillió forint gyűlt össze. A háttérben sokan dolgoztak azért, hogy a koncert sikeres legyen. A főszervező Baráth Andrea, a Kézenfogva Alapítvány kommunikációs vezetője volt.


Nyílt nap a Parlamentben

Idén másodszorra szervezett parlamenti nyílt napot a Liling Tamás vezette Nonprofit Médiaközpont Alapítvány, amelyen a fogyatékosok emberek ernyőszervezetei vettek részt. A képviselők és az illetékes tárcák képviselői válaszoltak a fogyatékos emberek által feltett kérdésekre. Az autista embereket foglalkoztató kérdéseket Gulyás Dávid ésRajczy Mátyás tette föl.


Jótékonysági árverés a KOGART-nál

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány december 15-én jótékonysági árverést tart. A KOGART Kortárs Művészeti Gyűjtemény alkotásai közül 25 művet árvereznek el, a befolyt összeget a pályázat útján kiválasztott civil szervezetek kapják. December 1-jén közjegyző jelenlétében sorsoltak, azaz a véletlen döntötte el, melyik mű ára melyik civil szervezeté lesz. A 25 nyertes között volt a korai fejlesztéssel (is) foglalkozó Gézengúz, a Peter Cerny, a Romaversitas a Magyar Hospice és a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány és nagy örömünkre az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány is. A nyilvános jótékonysági árverésre 2008. december 15-én, 18 órakor tartották a Kogart Házban (1062 Budapest, Andrássy út 112.). Mivel lapzártánk az árverés megtartása előtt volt, ezért a továbbiakról következő számunkban olvashatnak.


Az FSZK fotópályázata

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fotópályázatot hirdet Egy akadály két oldala címmel. A pályázattal a fogyatékos emberek helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet. Pályázni profi és amatőr kategóriában egyaránt lehet. Ha a pályázó még nem múlt el 18 éves, az eredetiséget igazoló nyilatkozatot a szülőnek, gondviselőnek is alá kell írnia. Egy pályázó maximum öt képpe nevezhet. 
Beküldési határidő: 2009. február 6. 
Eredményhirdetés időpontja: 2009. február 27. 
Jelentkezési lapok: a www.hozzaferes.hu  oldalról letölthetők, vagy postai úton igényelhetők a 
Strategic Scope Kommunikációs Ügynökségtől (1016 Budapest, Naphegy tér 8.).


Miskolc Gyémántjai

Lapzártánkkor érkezett a hír, hogy a Szimbiózis Alapítvány, munkája alapján elnyerte a Miskolc Gyémántjai elnevezésű civil elismerést. Gratulálunk!