Hírek

Ingyenes tanácsadás  
A Közép-Magyarország régióban a Fiatalok a Vidékért Egyesület civil tanácsadói és szakértői szolgáltatásokkal várja a nonprofit szektor képviselőit az alábbi területeken: 

  • jogi tanácsadás 
  • pénzügyi, gazdasági tanácsadás 
  • pályázati tanácsadás 
  • szervezetfejlesztési tanácsadás 

Kapcsolattartó: Zakar Eszter: zakar.eszter@fve.hu

Postacím: 2131 Göd, Béke út 20. 

Iroda: 2131 Göd, Béke út 24. 

Telefon: (06 70) 331 64 23; fax: (70) 902 83 80. E-mail: info@civilmozaik.hu

Honlap: www.civilmozaik.hu

Skype: fivemokos 

Az iroda bármelyik címen, telefonon stb. elérhető munkanapokon 9 és 16 óra között. A szolgáltatások az NCA anyagi támogatásával valósulnak meg. Az iroda egyéni tanácsadói szolgáltatásai ingyenesek a Közép-Magyarország régió területén működő civil szervezeteknek. A más régiók szervezetei keressék föl saját régiójuk civil tanácsadó irodáját. 

 


Bővülhet a Start-program  
A pályakezdőknek szóló Start programnak sikere volt, ezért 2007-ben kibővítik a programra jogosultak körét. A tavalyi évben közel 44 ezer pályakezdő igényelt Start-káryát. Ezt az először munkába álló fogyatékos emberek is igényelhetik. Ehhez persze az kell, hogy regisztráltassák magukat a munkaügyi központban. A kártya a munkáltatót teszi érdekeltté a foglalkoztatásban: két évig nem kell fizetniük tételes egészségügyi hozzájárulást, az első évben 15 százalékos, a második évben 25 százalékos a járulékfizetési kötelezettség. 

Ebben az évben, ha a parlament elfogadja a javaslatot, júliustól indulhat a Start Plusz és a Start Extra program. A Start Plusz kártyát a gyes, a gyed vagy a gyermeknevelési támogatás (gyet) folyósításának megszűnése után, illetve a gyes mellett munkát vállalók és a tartósan állást keresők válthatnák ki. A Start Extra kártyát pedig az 50 év feletti, vagy legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező, tartósan állást kereső emberek. 

 


Könnyen érthető  
A Magyar Nemzeti Múzeum internetes oldalán az un. Könnyen érthető linket kinyitva az értelmileg akadályozottak tudhatják meg, hogy mi látható a múzeumban, milyen programokon vehetnek részt, mit tanulhatnak itt, sőt még letölthető feladatlapok is vannak. Az oldal tetején látható Látogatóink szóra mutatva, a Segítséggel élőknek link alatt elolvasható, hogy mely kiállítási tárgyak tapinthatók meg, hogy juthatnak be a mozgáskorlátozottak akadálymentesen a kiállításokra. Az oldal elérhető: www.mnm.hu.