Híreink

Kitüntetések  
Az Esélyegyenlőség Napja és a Nemzeti Családi Nap alkalmából Göncz Kinga miniszter (ICSSZEM) szakmai kitüntetéseket adott át május 5-én, a minisztérium Tükörtermében megrendezett ünnepségen. Örömünkre a díjazottak között autisták gondjaival foglalkozó szakemberek is voltak. Szívből gratulálunk! 

Dr. Oláh Róza, a debreceni Kenézy Gyula Kórház Gyermekpszichiátriai osztályának főorvosa Pro Familiis Díjat kapott: “A súlyos állapotú autista gyermekek kezelésében elért eredményeiért, amelyekkel elősegítette a gyermekek beilleszkedését családjukba, valamint az autista gyermekeket nevelő családokért végzett áldozatos munkájáért.” 

Máhlerné Köpfler Anikó, a székesfehérvári Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola igazgatóhelyettese Esélyegyenlőségért Díjat kapott. Az indokolás így szólt: “Az eltérő fejlődésű gyermekek egyéni fejlesztéséért – különös tekintettel az autizmussal élőkre – és családjaik segítése érdekében folytatott magas szakmai színvonalú és emberséges munkájáért, a közoktatás területén modellértékű, autizmus specifikus szolgáltatás létrehozásáért.” 

Új képviselő  
Egy képviselőjük már van a fogyatékos embereknek. Hirt Ferenc, a Tamásiban élő vállalkozó Dávid Ibolyát győzte le a FIDESZ színeiben. A kerekes székes képviselőnek kb. fél óra alatt alakították át az üléstermet, és még csak horribilis összegbe sem került. A honatya úgy véli rengeteg feladata lesz a parlamentben.