Halál a konyhában

Most, amikor mindenki szemüveggel vásárol, és azt böngészi, vajon szerepel-e az általa választott élelmiszeren az E 412, érdemes emlékeztetni arra, hogy ismét megjelent második kiadásban a Halál a konyhában című könyv. Kiadója a Kétezeregy Bt. következetesen kampányol az egészséges életmód mellett. 

A kiadó honlapján egyebek mellett ez olvasható a könyvről: “A Halál a konyhában az élelmiszerbiztonság alapvető kérdéseivel, ezek hátterével és a lehetséges megoldásokkal foglalkozik. Számba veszi a húsban, halban, tojásban, tejben és tejtermékekben, a felvágottakban, kolbászokban és egyéb húsipari termékekben előforduló szennyeződéseket és ezek egészségünkre gyakorolt hatásait. Leírja a modern állattartás és élelmiszer-feldolgozás hátulütőit, az intenzív növénytermesztés árnyoldalait, és a biogazdálkodás mibenlétét. 

Tanácsokat ad a fogyasztói önvédelemre, hogyan tudjuk a legjelentősebb szennyező forrásokat elkerülni, mit kell tekintetbe vennünk vásárlásainkkor.

Eva Kapfelsperger és Udo Pollmer könyve annak idején a fogyasztóvédelem komoly hullámát indította el Németországban, s hatásaként számos pozitív változás történt. Sok hullámnak kell azonban még elindulnia ott is és itt is ahhoz, hogy valóban biztonságossá váljanak élelmiszereink.”

A kiadó egyik vezetője, az életmód-tanácsadó Benda Judit egyébként az Inforádiónak azt nyilatkozta a szennyezett guargumival kapcsolatban, hogy eltúlzottak a félelmek, mert az egyes élelmiszerekben lévő dioxin csekély mértékű, inkább a legális, ámde valóban mérgező anyagokról kellene beszélni. “Sokkal nagyobb veszélyt jelentett – mondta -, hogy az oltóanyagokban nehézfémek voltak, míg a rákkeltő anyagokat termelő nitrites pácsó a felvágottak 95 százalékában előfordul, és ennek komolyabb botrányt kellene kavarnia a jelenleginél.”

A Kétezeregy adta ki a Védőoltások, a Cukor Blues, A leves hazudik című könyveket is. A Halál a konyhában kapható a nagyobb könyvesboltokban vagy megrendelhető a kiadónál:

kétezeregy bt. Benda Judit / Johann Brunen, 2081 Piliscsaba, Bajcsy-Zsilinszky út 55. 
Telefon/fax: (06 26) 374 586.