Eszközök az örömre

Az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete pályázott és nyert a Fogyatékosok Esélye Közalapítványnál eszközök készítésére. Stéfely Zsuzsánna elkészítette ezeket az eszközöket, pontosabban ezek prototípusát, aztán fölvette a kapcsolatot az autistákat oktató, nevelő, fejlesztő stb. iskolákkal, napközikkel, lakóotthonokkal. A múlt számunkban olvashattak is róla, hogy a (prolongált) közgyűlésen néhányan megismerkedtünk az elkészített tárgyakkal; a lépésszámlálóval, a kaleidoszkóppal stb. 

 

Most részleteket közlünk néhány levélből, amelyet Zsuzsa és az AÉE kapott azoktól, akik csinálták, használták ezeket a tárgyakat. 

 

Az Autisták Érdekvédelmi Egyesületének:

 

Munkatársaink, gondozottaink nevében is szeretnénk megköszönni Önöknek a pályázati program kertében nyújtott segítségüket. Gyermekeink számára sok öröm forrása volt az Önök által küldött ajándék. Az előkészített eszközök kiválasztásához, kivitelezéséhez gratulálunk.. Tisztelettel: Veszelei Sándorné, int. vezető, Tövisné Újvári Marianna gyógypedagógus (Vác, Fejlesztő Napközi Otthon)

 

Stéfely Zsuzsuzsának:

 

Év eleji megkeresésed nyomán úgy érzem, hogy jó munkakapcsolat alakult ki közöttünk. Súlyosan autista és imbecillis gyerekeink speciális igényeibol eredo szükségleteinket meghallgatva, a lehetőségeket hozzánk igazítottad, így az általad küldött eszközök valódi segítséget jelentettek munkánkban. Örömünkre a munkadarabok mindig jó minőségűek, jól előkészítettek és esztétikusak voltak.. Üdvözlettel: Taligáné Matejka Mariann (Dunaújváros, Móra Ferenc Általános Iskola)

 

A megkezdett falemezeket elkészítettük. A fonállal elkezdték tanulni a madzag szövését. Eleinte nehéz volt a szövés, de egyre jobban belejöttek. Most már nagyon szeretik, és szépen is készítik. Már készítettek egy pár mintát, amikből egy bemutatóra fogunk vinni. Mónika a szövést tanulta, ő a szövős csoport irányítója. Nagyon sok jó elképzelése van a különböző minták elkészítésére. A május lassan véget ér, de bármikor szeretettel várjuk Csorvásra.. Üdvözlettel: Gyemó Jánosné (Csorvás, Kalán néni Pihenokertje)

 

Alapítványunk köszönettel fogadta a napokban megérkezett újabb elkészítendő eszközt, a felfüggesztett fagolyókat. Biztosak vagyunk abban, hogy ez az eszköz is tartalmas tevékenységet biztosít majd a nálunk megforduló autista gyermekeknek és fiataloknak. Az eddig elkészített eszközök (diócsörgő, szalagszövő, kaleidoszkóp, játéknyomda) komplex családi programot tudtak biztosítani az alapítványunkkal kapcsolatban álló, érdeklődő családoknak.. A gyermekek számára az általuk készített eszközök okozta sikerélmény mindenképpen építő hatású, a nem beszélő gyermeke arcáról is egyértelműen tükröződött az és a büszkeség saját “alkotására”.. Üdvözlettel: Gujné Szabó Tünde (Aut-Pont Alapítvány, Békéscsaba)

 

 


 

LELKES BONNE NÉNI!

NÁLAM NAGY BÓKOT KAPSZ KEREKES KOPOGÓS DIÓCSÖRGŐÉRT. KÉREM HOGY BOLDOGÍTS MÉG EGY JÁTÉKKAL! ÖRÖMMEL TÖRŐDTEM SÍRI TÁRGYAKKAL. MIÉRT SÍRI? MERT ORROMAT KAPARTA ZÁPODOTT SZAGUK ÉRÉSEMET KETTES FOKOZATBAN JAVÍTOTTA.. 

BARÁTI PÉTER CSILLOGÓ ÁLDOTT HÚSVÉTOT KÍVÁN SZERETETTEL.*

 

*A levél részletet eredeti helyesírással közöltük.