Dr. Info – kipróbálva

Maga Medgyessy Péter hívta fel elsőként Dr. Infót. Érdeklődött, hogy lakásához közel, hol találna tűdőszűrőt. Dr. Infó megmondta – ez a dolga. A szándék, ami Dr. Infót életre hívta, összefügg az egészségügyi reformmal: figyeljünk tudatosabban egészségünkre.

 

 

A szolgálat indításának nagysikerű angliai mintája van. Talán nálunk is beváltja a hozzáfűzött reményeket, és mindkét szolgáltatás segíti az embereket abban, hogy az egészségügyi hierarchiában jobban eligazodjanak, és a betegségekkel kapcsolatos kérdéseikre választ kapjanak. (De: a rendszer nem távorvosként működik, tehát ne kérdezzük meg, hogy mit adjunk be a gyereknek, ha fáj a füle.) A (06-40) 374 636-os telefonszámú szolgálat reggel 6 órától este 10 óráig hívható. A weboldal a www.drinfo.eszcsm.hu címen található. A következőkről tájékoztatják a hozzájuk látogatókat:

 

  • gyógyszerekkel kapcsolatos hasznos tudnivalók, például árinformációk, gyógyszerkölcsönhatások, mellékhatások;
  • egészséggel, betegséggel, egészségügyi rendszerrel kapcsolatos általános, laikusoknak szóló információk
  • egészségügyi szolgáltatók, gyógyszertárak és gyógyászati segédeszköz-forgalmazók elérhetősége.

 

A Dr. Infón megjelenő tartalom csak az első lépés, továbbfejlesztésére már megvannak az ötletek. Az egyik ilyen, a mindenkit érdeklő (és érintő) intézményi és orvosi minősítés. Mindkettőnek megvan a maga külföldi, jól bevált mintája.