Dániel Vidám Világban

A napokban jelent meg a budapesti Asperger Klub egyik tagjának könyve, melynek címe: Dániel Vidám Világban. A szerző ezt írja magáról:

 

Miskolczi Barnabás vagyok, vagyis CZX, 14 éves korom óta foglalkozom regényírással. Eleinte az volt a célom, hogy az irományaimból mozifilmet készítsenek, mint például Darren Shan „Rémségek cirkusza” című regényéből.

Ma már azért foglalkozom könyvírással, hogy a világ szeme elé tárhassam önmagam, és azt a „világot” amit csak én láthatok, megismertessem másokkal is, hogy számukra is legalább olyan nagy örömöt okozzak, mint amiben nekem van részem, amíg a könyveimet írom.

A könyvet saját rajzai díszítik. Gratulálunk!

 

Részlet a könyvből:

– Még meg se kérdeztem a neved.
– A nevem Fehér Üstökös, én vagyok a leggyorsabb Unikornis – felelte.
– Megmutassam Vidám Világ legszebb lakóit? – kérdezte Apdró, aki közben

megérkezett.
– Igen – válaszolta a fiú. A mágus pedig egy csettintéssel áttranszportálta őket. A hely, ahová kerültek, lagúnának látszó tó volt, melyet szivárvány ölelt át.    
A vízben, és a belőle kiálló köveken, deréktől lefelé hal, felfelé kamaszlány alakú lényeket láttak, akik kagylóhéjakkal takarták el mellüket. Ők a sellők.
 – Bemutassalak nekik? – kérdezte. Dániel lelkesen bólintott. Apdró pedig odarepült vele az egyik sziklára. A sellők üdvözölték a mágust, és majd’ megölte őket a kíváncsiság, hogy mi történt vele ennyi távollét alatt. Aztán észrevették a fiút.
 – Mit keres itt ez az ember? – mérgelődtek.
 – Bemutatom Dánielt, azért hoztam el, hogy megismerkedjen Vidám Világgal, mert ő visszahozhatja a valóságba – válaszolta Apdró.
Ők nem hittek neki, ezért megragadták Dánielt, hogy vízbe fojtsák.
– Elment az eszetek? – rángatta le a kezüket róla.
– Még védelmezed is? – rivalltak rá.
– Már régóta figyelem őt. Ő nem olyan, mint a többi ember. Látszik rajta.
   – Ez biztos?

A könyv itt rendelhető meg: http://adlibrum.hu/CZX/.