Az Esőemberről

Megváltozott az Esőember. Kívül is, belül is. Mivel többen kérdezték, miért volt erre szükség, talán érdemes néhány sort írni erről. Hogy kívül, azaz formailag miért változott meg, arra egyszerű a felelet: hogy szebb legyen, hogy jobb legyen kézbe venni, hogy gyorsan rátaláljon az olvasó az őt érdeklő cikket. Az új megjelenést Ghyczy Györgyfestőművész tervezte. 

A belső, azaz a tartalmi változás egy lapszám után talán nem annyira észrevehető. De ha már több számon keresztül találkoznak ugyanazzal a rovatcímmel, az bizonyára feltűnik. A tartalmi változtatás több célt szolgál: 

    1. hangsúlyosabbá tenni az újság szolgáltató funkcióját: tehát rendszeresek lesznek azok a cikkek, amelyek a szülőknek segítenek a mindennapokban;
    2. legyen többhangú az Esőember: írjanak a lapba az autizmus területén gyakorlatot szerzett, nagy tudású szakemberek;
    3. tájékoztatni az AOSZ megnövekedett munkájáról, kiszélesedett tevékenységi köréről, a különféle programokról, ami ugyan a szövetség honlapján nyomon követhető, de nincs mindenkinek számítógépe, internete.

Aztán van még más változás is: megjelentek a képek is az újságban, egyelőre még csak fekete-fehérben, de álmodozni szabad, hogy egyszer majd színesben is… Egy dolog viszont kimarad ezentúl az Esőemberből, a Hírlevél. Úgy gondoljuk, az épp esedékes havi Hírlevelet helyettesíti maga az újság a benne lévő sok hírrel, képpel, cikkel. Itt kérek mindjárt elnézést az olvasóktól, hogy mindjárt az első “kék” lapszámban elnéztem a számozást. A XII. évfolyamába lépett Esőembernek júniusban még csak a 2. száma jelent meg. A harmadikat most tartják a kezükben.

Hogy miért most változtattunk? Mert egy laphoz elkészítéséhez (is) pénz kell, amiben itt mindig hiány volt. Most megnyugtatóbb a szövetség pénzügyi helyzete, hiszen nevesítve van az ország költségvetésében, ami nyugodtabbá, kiszámíthatóbbá teszi az életet. Szeretnénk hasznos, szerethető újságot készíteni. Olyat, amit elolvasás után nem a kukába dob az olvasó.

Ferenczy Ágnes