Az elfogadás napja

Visszahozni, vagy teremteni egy világot, / hol nincs félelem, hol egyenlő látó és vak, / egészséges és beteg, s az emberek egymásnak / mindig, mindig segítenek. 

Ez volt a mottója a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban, szeptember 14-én megrendezett Elfogadás Napjának. A résztvevők, amellett hogy találkozhattak sérült fiatalokkal, megismerkedhettek az érzékelős, tapintós játékokkal, kipróbálhatták a vaklabirintust, a közlekedést kerekes székkel, játszhattak csörgőlabdával, és a siketek jelnyelvének néhány kézjelét is megtanulhatták. 

Kitárt ajtók ünnepe  
Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola idén is megrendezte a Fogyatékos Emberek Nemzetközi és Európai Napja alkalmából a Kitárt ajtók ünnepét. A hagyományosnak számító rendezvény célja, hogy közös ünnep legyen azokkal, akik valamilyen fogyatékosságuk miatt hátrányba kerültek a társadalomban és azokkal, akik ez ellen tenni szeretnének. Változatos program várt mindenkit, vetélkedők, játszóház, kézművesvásár, kutyaterápia, civil szervezetek info-asztala. Volt zene is, sokféle és föllépett Torres Dani.