Az Autizmus Napja

Az AOSZ idén is megrendezi az Autizmus Napját.

Ebből az alkalomból konferenciát tart Pillanatkép – Autizmus a családbancímmel.

Időpont: 2009. november 14.

Helyszín: Budapest, Benczúr Hotel, VI. kerület, Benczúr u. 35.

 

Regisztráció 9 órától.

A konferencia kezdete: 9.30

 

A megnyitót prof. dr. Könczei György egyetemi tanár, az MTA doktora, ésDonata Vivanti, az Autisme Europe alelnöke tartja.

A konferencián az AOSZ megbízásából elindított Országos Autizmus Kutatás kérdőíves felmérésének eddigi megállapításairól hallanak előadásokat. A kutatók bemutatják a családok körében végzett felmérés eredményeit, a diagnosztikai rendszer vizsgálata során talált ellentmondásokat. Bár arra is megkísérlik a választ, hogy az OEP és a közoktatási információs rendszer (KIR) nyilvántartásában hány autizmussal diagnosztizált embert tartanak nyilván, azt sajnos ők sem tudják, hogy ténylegesen hány autista gyerek/felnőtt él Magyarországon.

A résztvevők a konferenciadosszié részeként megkapják az Országos Autizmus Kutatás 2009 könyvalakban megjelentetett Gyorsjelentését. A konferencián előad a nemzetközi hírű autizmus kutató, prof. Richard Millsés Tarnai Balázs Phd., az USA-beli Seton Hill Egyetem oktatója is.

 

A konferencia regisztrációs díja:

AOSZ tagoknak: 3000 Ft

AOSZ tagszervezeteknek: 3000 Ft/fő (tagszervezetenként 4 fő delegálható)

nem AOSZ tagoknak: 5000 Ft

A konferencia részletes programját októberi Hírlevelünkben is elolvashatják, de fenn van honlapunkon is: www.esoember.hu.