Autizmus Nap 2007 – Pályázat gyerekeknek, felnőtteknek

A VI. Autizmus Nap tervezett időpontja 2007. október 26. Helyszíne: Száraznád Nevelési Oktatási Központ, Budapest XV. kerület Pattogós utca 6. A nap témája: Autizmus és az egészségügy. 

Ebből az alkalomból az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete képzőművészeti pályázatot hirdet a gyerekeknek. Pályázni lehet rajzzal, kerámiával, hímzéssel, fényképpel, bármivel – műfaji korlátok nélkül – ami a gyerekek alkotó, kreatív tevékenységével kapcsolatos. Az alkotásokat kiállítjuk az Autizmus Napon. Kérjük a gyerekeket, az alkotásokhoz mellékeljék nevüket, életkorukat és címüket. 

A felnőtteknek irodalmi pályázatot hirdetünk. Olyan írásokat várunk, amelyek bemutatják az autista gyermeket, felnőttet nevelő családok életét, jellegzetes élethelyzeteit. Műfaji megkötés itt sincs. Terjedelem: maximum három és fél gépelt oldal (egy A/4-es oldalon 26 sor, egy sorban 60 leütés); számítógépen: maximum 5000 karakter; kézzel írva: legfeljebb öt A/4-es oldal. Kérjük, nevüket, címüket is közöljék. 

A pályázatok beküldési határideje: augusztus 31. 

Cím: Autisták Érdekvédelmi Egyesülete, 1066 Budapest, Jókai u. 2-4. 

A legjobb írások közül néhány felolvasására kerül az Autizmus Napon. 

Terveink szerint a beérkezett írásokat – pályázat segítségével – kötetbe szerkesztjük, a gyerekek alkotásaival illusztráljuk, és az alkotóknak ingyenesen eljuttatjuk.