Első szakmai műhely az EMMI és az AOSZ szervezésében

Általános esemény
Helyszín: Aut-Pont Alapítvány
Szervező:

2017. április 28-án kerül megrendezésre az első szakmai műhely az Autisták Országos Szövetsége és az EMMI szervezésében melyet Nyitrai Imre EMMI Szociálpolitikáért Felelős Helyettes Államtitkár nyit meg.

Az AUTIZMUSSAL ÉLŐ SZEMÉLYEK KOMPLEX ELLÁTÁSA szakmai műhelysorozat célja az autizmussal élő gyermekek és felnőttek komplex ellátásával kapcsolatos ismeret- és tudásátadás, információcsere, a speciális célcsoporttal foglalkozó, eltérő területeken dolgozó és működő szakemberek és szolgáltatások közötti hálózat kialakítása, a műhelymunkákra reflektáló szakmai irányelv fejlesztése.

Az első intézménylátogatással egybekötött szakmai műhely Békéscsabán az Aut-Pont Alapítvány nappali szociális intézményében valósul meg.

A résztvevők a szociális szolgáltatások területéről érkeznek és az autizmus-specifikus ellátások területén tapasztalható hiányosságok, jelentkező feladatok megoldására keresik a válaszokat közösen. A szakmai műhelysorozat az első alkalomra reagálva a későbbiekben egy-egy téma mentén részletesen feltárja a szakszerű autizmus-specifikus ellátások megteremtésének lehetőségeit, arra keresi a megoldásokat.