Érzékenyítő képzés indult a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

 

czibere      (forrás: uni-nke.hu)

„Egy féléves kurzus első előadása a mai esemény, amelynek elsődleges célja az, hogy hasznos és gyakorlatias ismereteket nyújtson önöknek, hallgatóknak ahhoz, hogy kellő érzékenységgel intézzék majd a fogyatékossággal élő emberek ügyeit.”- ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg Dr. Fejes Zsuzsanna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karának tudományos és nemzetközi dékánhelyettese, egyetemi docens a „Fogyatékossággal élők esélyegyenlősége a közszolgálatban” című tantárgy első előadását az NKE Közigazgatás-tudományi Karán.

„Az előadás-sorozat elsődleges célja az, hogy ezt a típusú érzékenységet próbáljuk önökben, hallgatókban erősíteni. Egy utunk van csak, hiszen nincs külön útja a fogyatékosnak és az egészségeseknek. Meggyőződésem szerint ugyanolyan minőségi közszolgáltatáshoz kell, hogy hozzáférjen egy fogyatékkal élő ember, mint egy egészséges”- jelentette ki Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

A Közigazgatás-tudományi Kar Életpálya és Emberi Erőforrás Intézete által szervezett „A fogyatékossággal élők esélyegyenlősége a közszolgálatban” című féléves kurzusa tovább folytatódik majd. A cél az, hogy az NKE központi törekvésének megfelelően, az egyetemi közös modul részeként 2015 szeptemberétől minden kar hallgatója kötelezően tanulja majd az adott téma ismeretanyagát.

A tegnapi nap folyamán (2015. március 19-én), az Autisták Országos Szövetsége tartott másfél órában érzékenyítő előadást.