Értékeljük az egyetemes tervezéssel elért eredményét! címmel írt ki pályázatot az MBE ETIKK

Beadási határidő: 2018. február 20.
A pályázat kiírója: Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont (MBE ETIKK)
A felhívás indokoltsága és célja:
Annak a tervezési módnak a terjesztése, amely olyan épített környezetet, termékeket, szolgáltatásokat és alkalmazásokat hoz létre, amelyek nemre, korra, fogyatékosságra, termetre tekintet nélkül mindenki számára egyaránt használhatóak.
Ezt az ún. egyetemes tervezési módot olyan példákon keresztül terjeszteni, amelyek már megvalósultak és megfelelnek az egyetemes tervezés hét alapelvének

Részcélok:
A jó példák összegyűjtésével az ETIKK be szeretné mutatni, hogy a mindenki számára tervezés és kivitelezés megvalósítható, egyúttal pedig fontos eszköze a fogyatékos emberek társadalmi befogadásának.
A projekt célcsoportja: természetes és jogi személyek egyénileg és csoportosan is pályázhatnak

Támogatható tevékenységek:

  • Olyan környezet, mely az egyetemes tervezés elvei alapján épült meg és nem alkalmaztak speciálisan a fogyatékos személyeknek delegált műszaki megoldást. Minden, a pályázatban bemutatott környezet egy termékkel szolgálja ki a használók szükségleteit.
  • Olyan, már megvalósult környezet, mely az akadálymentesítés elvei alapján épült meg és speciális, a fogyatékos embereknek delegált műszaki megoldást is alkalmaz.Az egyetemes tervezés elvei alapján elkészült bútor, berendezés, eszköz, használati tárgy vagy szolgáltatás.
  • Olyan elektronikai berendezés, mely több csatornán, egymással egyenértékűen biztosítja az információk elérhetőségét, vagy egy szolgáltatás használatát

A pályázati felhívás ide kattintva érhető el

Kérdéseikkel Fördős-Hódy Erzsébethez, az ETIKK szakmai vezetőjéhez fordulhatnak
E-mail: etikk@etikk.hu
Telefon: +36-1-205-3174